Elektrofil 2005


Messeorådet sett fra tribunen
(klikk for større bilde)

Vi har tatt en liten sniktitt på hva Elektrofil 2005 kan by på. Elektrofil er egentlig en messe for forhandlere og leverandører. Lørdag 25. og søndag 26. juni åpnes Oslo Spektrum for publikum. På innsiden finner du det meste av det nye innen forbrukerelektronikk. Totalt er det over 3000 m2 med gulvplass som skal fylles opp. Med andre ord burde det være noe for enhver smak. Det er ventet over 15000 besøkende i løpet av helgen.

Eget gamingrom
For den spillinteresserte kan Elektrofil 2005 by på et eget gamingrom på over 450 m2. Der kan du få pelle på Sonys håndholdte spillmaskin PSP samt Nintendo DS. Det vil også være demonstrasjoner av den kommende Xbox 360. Disse demonstrasjonene vil foregå hele helgen.Bilspill med egne stoler er populært
(klikk for større bilde)

På gamingrommet møtte vi på Sigmund Simonsen som er daglig leder i Inline Technology AS. Inline Technology AS importerer stoler til bilspill, og Simonsen kunne fortelle at salget av slike stoler har tatt helt av. Det første partiet med stoler som kom til Norge ble revet vekk.

Kurs
Elektrofil 2005 vil også inneholde en rekke kurs innenfor ulike tema. Dette vil være kurs innen MP3, digital fotografering, videofilming og flatskjermer. De ulike kursene er ment å skulle gjøre slik at du kan utnytte elektronikken på best mulig måte.

Jentenes time
Søndag 26. juni klokken 11:00 - 12:00 er messen bare åpen for jenter. Grunnen for dette skal være at jentene har sine egne favorittdingser, og at man ønsker å holde gutta litt vekk. Det er merkelig hvor ekstra hjelpsomme vi herremenn blir når det er en kvinne i teknologisk nød.

Utstillere
Messen er fylt opp med det meste man kan tenke seg av forbrukerelektronikk. Her finner man alt fra strykejern til plasmaskjermer. Vi fikk naturlig nok ikke dekket alle ustillerne, snarere en liten brøkdel.

Vannkjølt media-PC
Fujitsu Siemens hadde fått seg en fin plassering nær inngangen til messen. Det første som fanget blikket vårt var den vannavkjølte media-PC-en. Til tross for vår iver etter å pelle under dekslet var det ikke mye å hente. Vi vil komme tilbake med en egen test av denne maskinen, og da kan vi garantere at vi vil ta en titt under panseret. Maskinen var beregnet for salg i midten av juni, men er altså litt forsinket.Vannavkjølt media-PC med lavt støynivå
(klikk for større bilde)

Svein Erik Hansen fra Fujitsu Siemens kunne fortelle at maskinen var så stillegående at de ikke hadde greid å måle nivået hos Fujitsu Siemens. I tillegg fungerte kjøleløsningen såpass bra at den opprinnelige prosessoren på 3,0 GHz trolig ville bli byttet ut med en på 3,4 GHz.

Trådløst i hjemmet
En klar trend er mer og mer trådløst i hjemmet. Det digitale hjem er et slagord som vi fant hos flere produsenter. Blant annet var D-Link på plass med flere av sine løsninger.Et lite knippe fra D-Link
(klikk for større bilde)

Videre fant vi også båsen til Jensen. Jensen er vel ikke blant de mest kjente her på bruket, men de hadde flere spennende løsninger å by på. Av løsningene vi tittet på var en homeplug-løsning. Der konseptet er å benytte strømnettet til nettverkssignalene. Prisen skulle ligge på 998 for et startsett og 516 for en påbygningsenhet.Jensens "House of Link"
(klikk for større bilde)

Bærbar lyd
Det var naturlig nok også en rekke ustillere med fokus på bærbar lyd. Tilbehør for både iPod og Creatives spillere fantes i bøtter og spann.

Creative kommer blant annet med mediaspilleren Zen Vision. Zen Vision kommer trolig ikke før i august/september, selv om det går rykter om juni. Løsningen vil ha en harddisk på 30 GB, og støtte en rekke nye formater i forhold til den forrige modellen. I tillegg har Creative kommet med et stasjonært alternativ til Creative TravelSound. Løsningen kommer med en rekke forskjellige farger for å matche de ulike spillerene fra Creative.Høyttalersett fra Creative

Hos Logitech fant vi masse forskjellig tilbehør til iPod. Dette var blant annet det trådløse headsettet som ble lansert i går. Vi ble fortalt at det også kom en tilsvarende løsning med vanlig minijack. Videre var fjernkontrollen Harmony 885 mer eller mindre straks klar for levering. Logitech kunne også by på en rekke tilleggsprodukter til den nye PSP. Dette gikk fra spesielle headsett til reisevesker.

Store TV-er
Det var ikke små CRT-skjermer som var det store på denne messen. Her var det digre plasma- og LCD-TV-er som gjaldt. Samsung hadde blant annet stilt ut verdens største serieproduserte plasma-TV. Denne var det ikke lett og overse, og var intet mindre enn imponerende.80-tommer fra Samsung
(klikk for større bilde)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen