Elegante Nikon Coolpix S5 og S6

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Det er to nye modeller i denne serien, S5 og S6. Hovedforskjellen er at S6 tilbyr WiFi trådløs nettverkstilkobling til PC eller skriver.

Kameraene har en slank s-formet design, som framstår som svært elegant. Tykkelsen på kameraet varierer, men er ikke mer enn 18mm på det tynneste. Av en eller annen grunn er det tynneste området der du holder kameraet. Det gjør at du får litt dårlig grep, og at tyngdepunktet blir litt rart. Derfor er det en fordel å holde kameraet med begge hender. Pass bare på at du ikke får fingre på venstre hånd foran objektivet.

S5 og S6 har 6 megapikslers oppløsning og 3x zoom, tilsvarende 35-105mm. Objektivene er i sin helhet inni kameraet, slik at ingenting stikker ut, selv når kameraet er på. Det gjør at det er lite glass som må flyttes på når du starter kameraet, og det virket på oss som det brukte svært kort tid på å være klart til å ta bilder.

I likhet med alle de nyere modellene fra Nikon, har også disse kameraene fjernig av røde øyne i etterbehandlingen av bildet, opplysning av skyggeområder i kontrastrike bilder (D-lighting), og ansiktsfokus, som automatisk kan detektere ansikter, og fokusere på disse. Dette er funksjoner som tar bort mye av behovet for etterbehandling på PC, og som gjør det lettere å få de bildene du ønsker.

I tillegg til disse har S5 og S6 også komposisjonshjelp til ulike motivtyper, som hjelper deg med komponere bildet best mulig. Ganske fiffig, hvis man ikke blir slave av det og lar alle bildene få den samme komposisjonen hver gang.

Den store 3 tommers skjermen kan du blant annet bruke til å lage lysbildeframvisninger på. Det er omfattende funksjonalitet for å sette opp dette, og legge til lys, slik at du kan få ganske fancy bildeframvisninger på skjermen. Om det samme lar seg gjøre på TV, i høyere oppløsning, har vi ikke informasjon om, men antar at det er mulig.

Til tross for den store skjermen, synes vi ikke ergonomien hadde fått lide nevneverdig. Zoom-bryteren er plassert på toppen av kameraet, ved siden av utløseren, og det synes vi er en mindre god plassering enn de fleste andre. Til gjengjeld var det fortsatt plass til tommelen på baksiden av kameraet, uten å måtte holde den på skjermen, og det var et svært praktisk hjul for å endre innstillinger. Dette er en av de bedre løsninger for slikt vi har sett, og fungerte svært bra.

Colpix S5 får en veiledende pris på 3590,- kroner, mens S6 vil koste 3990,-. Begge blir tilgjengelige i slutten av mars.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen