Elefant i Opel Corsa fra Leica

Leica har designet sitt nye mellomformatskamera rundt en egen 37,5 megapikselssensor på 30 x 45 mm. Dette er 56% større enn en vanlig fullformatssensor, og holder seg til det klassiske 3:2-størrelsesforholdet.

Klikk for større bilde.
Klikk for større bilde.

Allikevel skal kameraet, som også er støv- og værbeskyttet, være på størrelse med et vanlig fullformatskamera. For øyeblikket har vi ikke informasjon om nøyaktige mål, men ifølge de som har fått klå på en prototype, ligger den mellom Canons EOS 5D og EOS 1Ds MkIII i størrelse.

Med S2 introduserer Leica også et dobbelt lukkersystem, med tradisjonell lukker i huset og en bladlukker i objektivet, for blitssynkronisering ved raske lukkertider. Kameraet skal også prosessere bildene dobbelt så rask som tilsvarende mellomformatskameraer, takket være bildeprosessoren Maestro.

Klikk for større bilde.
Klikk for større bilde.

Samtidig med S2 slipper Leica også ni tilhørende objektiver. 24mm ultravidvinkel, 35 mm vidvinkel, 70 mm standard, 100 mm kort tele, 120 mm macro, 180 mm tele og 30 mm tilt-and-shift objektiv. Alle disse vil tilsynelatende være utstyrt med bladlukker.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen