Electrocompaniet byr på USB-DAC

Det norske firmaet Electrocompaniet har nylig sluppet en DAC (Digital-to-Analog Converter) på markedet, kalt PD 1. Noen av PD 1s egenskaper inkluderer blant annet støtte for USB og trådløs overføring, samt én optisk og to coax-innganger.

Når PD 1 er koblet til en datamaskin har den mulighet til å ta over som lydkort, streame musikk og kontrollere mediaspillere, med funksjoner som start/stopp og navigering på den medfølgende fjernkontrollen. På denne måten får man sikret god gjengivelse av lyd enten man hører på eget FLAC-bibliotek eller Spotify. De digitale inngangene kan på sin side bli koblet til en TV eller CD-spiller for lydavspilling.

PD 1 har også en trådløs funksjon via radiobølger (RF) og ved å i tillegg kjøpe et produkt med trådløs mottaker, som Electrocompaniets EMS1 Music Streamer, kan man koble denne til en datamaskins USB-port for å skaffe PD 1 et bindeledd til PC-en. Dermed behøver ikke DAC-en å stå nærme datamaskinen for å bli tatt i bruk eller være avhengig av at det er et trådløst nettverk i leiligheten fra før.

PD 1 har blant annet en utgangsimpedanse på 100 ohm, frekvensrespons på 1 Hz til 48 kHz og en upsampling på 192 kHz/24 bit, noe som gir liv til dårligere kilder.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Electrocompaniet PD 1 DAC er til salgs hos norske AV-forretninger med en prislapp på i underkant av 10 000,-.

(Kilder: What Hi-Fi?, Soundgarden)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen