Electrocompaniet ble først etablert i 1973 og er kjent over hele verden blant hi-fi-entusiaster.
Electrocompaniet ble først etablert i 1973 og er kjent over hele verden blant hi-fi-entusiaster. (Foto: Electrocompaniet)

Electrocompaniet er konkurs

Skylder 32 millioner bare til banken. 

Den tradisjonsrike norske hifi-produsenten Electrocompaniet er konkurs.

Det viser en kunngjøring fra Brønnøysundregisteret. 

Electrocompaniets daglige leder Mikal Dreggevik er opptatt i møte store deler av dagen, men sender følgende melding til Tek.no via en kollega.

– Vi kan bekrefte at selskapet har meldt oppbud, men vi jobber med en løsning og håper å ha det klart i løpet av kort tid. 

Han har foreløpig ikke anledning til å si noe om bakgrunnen til oppbudet. 

Underskudd 

Det sist tilgjengelige regnskapet for Electrocompaniet er fra 2016, og viste en omsetning på drøyt 24 millioner kroner og et underskudd etter skatt på 2,3 millioner.

Året før omsatte Electrocompaniet for nærmere 32 millioner, med et underskudd etter skatt på drøye 7 millioner. Vi må tilbake til 2013 for å finne et overskudd i regnskapene.

Også Spaceworld Soundgarden gikk konkurs nylig, så det er tydelig magre tider i norsk hifi-bransje. 

Bostyrer: – Et klassisk tilfelle 

Bostyrer Fredrik Bie i advokatfirmaet Hammervold Pind er på plass hos Electrocompaniet når Tek.no ringer. Han sier at konkursen er et klassisk tilfelle. 

Bostyrer Fredrik Bie i Hammervold Pind. Foto: Hammervold Pind

– De har akkumulert en gjeld over tid som de ikke har taklet, og så har de ikke klart å få på plass en løsning med banken om gjeldskutt. Da måtte de gå til skifteretten. 

Han opplyser at bankens krav mot Electrocompaniet AS ligger på rundt 32 millioner kroner, og så kommer øvrige gjeldsposter fra leverandører, ansatte og annet i tillegg. 

– Hvor sannsynlig er det med videre drift? 

– Nå holder vi på med befaring her ute i regi av boet, og samarbeider med selskapsledelsen og eventuelle investorer for å se om vi kan selge dette som en gående virksomhet, sier Bie. 

Han sier advokatfirmaet fikk saken på sitt bord i går, og at de derfor foreløpig ikke har veldig mye informasjon. 

– Men i løpet av få dager vil det være klart om vi lykkes med videre drift. 

På Michael Jackson-cover 

Electrocompaniet har en lang historie. Selskapet ble grunnlagt i 1973, og gikk konkurs første gang i 2004. De ble så kjøpt opp av WestControl Electronics i 2007, produksjonen flyttet til tettstedet Tau i Rogaland.

Selskapet er muligens mest kjent for at Michael Jacksons History- og Invincible-album ble produsert med Electrocompaniet-forsterkere, og begge hadde «Special thanks to Electrocompaniet» på omslaget. 

Fra forsterkere til multirom 

De siste årene har selskapet utvidet porteføljen med en produktserie kalt ECLiving, bestående av trådløse multiromhøyttalere med pent design og god lyd.

Til Tek.no opplyste daglig leder Mikal Dreggevik før CES-messen i januar i år at de var klare for å gi mer gass, var i sluttforhandlinger med «flere av de store salgsaktørene både nasjonalt og internasjonalt», og at vi i 2018 kom til å høre mye mer fra dem. 

I Norge har EC Living-serien stort sett kun vært tilgjengelig hos Komplett og Spaceworld Soundgarden, som nå altså også er konkurs. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen