Electric Imp-gründere Peter Hartley, Hugo Fiennes og Kevin Fox.

Teknofil Electric Imp vil koble brødristeren din til Internett

Electric Imp-gründere Peter Hartley, Hugo Fiennes og Kevin Fox.

Electric Imp vil koble brødristeren din til Internett

Nå skal alt kunne kobles til nettet.

Når en mobiltelefon får utvidede Internett-egenskaper, blir den hetende smarttelefon. Når en TV får tilgang til Internett og TV-apper, blir den en Smart TV. Nå skal resten av duppedingsene dine bli smarte også – alt fra brødristeren og kaffetrakteren til juletreet skal nå få seg en «IQ-økning» med Electric Imp.

Electric Imp er navnet på både et selskap og et produkt som skal koble tingene dine til Internett. Alt blir jo «smartere» med Internett-funksjonalitet, og hvorfor la PC-en, TV-en og telefonen få hele kaka for seg selv?

Når er klesvasken ferdig?

Electric Imp er et nystartet firma med personer som tidligere har jobbet med utvikling av Apples telefon iPhone og Googles e-posttjeneste Gmail. Produktet de tilbyr er på størrelse med et vanlig minnekort som du for eksempel finner i digitalkameraer, og utgangspunktet for ideen var å hjelpe deg med å overvåke, kontrollere og motta beskjeder fra enhetene dine rundt omkring i hjemmet.

Dette kan for eksempel være at vaskemaskinen sender deg en melding når vasken er ferdig, at varmeovnene stiller inn temperaturen etter værmeldinger eller at kaffetrakteren sier ifra når kaffen er klar.

Produsentene av slik forbrukerelektronikk og hvitevarer er gjerne ikke de beste til å lage nettskytjenester i tillegg, og derfor mener Electric Imp at det bedre å tilføye et Imp-kort og la de ta seg av nettjenesten. Hvert kort inneholder Wi-Fi-teknologi og en prosessor, slik at det kan koble til Internett og holde seg konstant oppdatert.

Electric Imp planlegger å lansere en utviklerversjon i juni, mens de første forbrukerutgavene skal dukke opp senere på året.

Se en presentasjon av hva Electric Imp er og hva det gjør i denne videoen på YouTube:


(Kilde: Electric Imp)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen