Eldrebølgen blir mobil

Selv om mobiltettheten i Norge for lengst har nådd hundre prosent, har det hittil vært den yngre halvdel av befolkningen som har stått for mesteparten av statistikken. En fersk studie gjort ved Høyskolen i Lillehammer viser imidlertid at trenden er i ferd med å snu.

Nå har nemlig de fleste nordmenn over 70 år sin egen mobiltelefon, faktisk hele 9 av 10, i følge den nye høyskolestudien, hvor 650 eldre mennesker deltok. 85 prosent av alle menn over 65 år har nå sin egen mobiltelefon. Når det gjelder kvinnene i samme aldersgruppe, er andelen oppe i 72 prosent.

Jo eldre du er, jo større er sjansen for at du har din egen mobiltelefon. Hele 90 prosent av alle eldre over 70 år har mobiltelefon. Men selv om stadig flere eldre har egen mobiltelefon, er de fortsatt de minst aktive mobilbrukerne.

Mange av de eldre ser nemlig på mobiltelefonen som en trygghetsalarm, og bruker den kun når de trenger hjelp. Til andre samtaler bruker de eldre fortsatt fasttelefonen mest. Nesten halvparten av alle de spurte svarte at de ikke hadde brukt mobiltelefonen dagen før, og under 40 prosent hadde brukt telefonen dagen i forveien.

Tekstmeldinger er heller ikke de eldres favoritt. Noe av grunnen til dette er at de fleste mobiltelefoner ikke er laget med tanke på de med behov for ekstra store taster, slik at det å skrive tekstmeldinger fort blir en komplisert affære. Blant de spurte i undersøkelsen, svarte over 80 prosent at de ikke hadde sendt noen tekstmeldinger dagen før. Kun fire prosent oppgav at de hadde sendt tre tekstmeldinger eller flere.

(Kilde: Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen