Eldre kaster seg på mobilsurfebølgen

Selv med alle mulighetene de nye mobiltelefonene på markedet har å tilby, bruker de aller fleste nordmenn mobilen sin utelukkende til tale og sms, skal vi tro en fersk undersøkelse analyseselskapet InFact har gjort for Chess. Av et representativt utvalg svarer nesten seks av ti at de bruker mobilen kun til disse formålene, mens resten forteller at mobilen også brukes til mobilsurfing eller til å laste ned musikk.
- Undersøkelsen viser også at de eldre følger med i tiden når det kommer til teknologiske fremskritt. Mer enn jeg hadde forestilt meg på forhånd, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.
Faktisk hevder 6,2 prosent av respondentene over 60 år at de laster ned musikk på mobilen sin. 4,9 prosent bruker mobilen til å surfe på nett, og 5,8 prosent forteller at de gjør begge deler.
- Tallene er betydelig lavere blant disse enn hos yngre aldersgrupper. Men det er likevel imponerende at nesten 17 prosent - ikke langt unna én av fem - av mobilbrukere over 60 år gjør mer enn å skrive tekstmeldinger og ringe, avslutter Alvær.
Det er likevel verdt å merke seg at 74,7 prosent over 60 ikke laster ned musikk eller surfer på nett, mens 8,4 prosent sier de ikke vet om de gjør det.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen