Eldre har mobilen avslått

Eldre har mobilen avslått

Mormor, farfar og bestemor har alle mobiltelefoner. Allikevel er det ikke ofte det er summetone i den lille dingsen, det melder Nettavisen.

En ny forskningsrapport utarbeidet av aldersforsker Øyvind Nøhr ved Høgskolen i Lillehammer viser at de eldre skrur av mobilen.

- Det er få eldre som har mobilen stående på når de er hjemme. De eldre slår på mobilen først når de skal ut. Noen gjør det for selv å føle seg tryggere, mens andre slår den på fordi barna deres ønsker at de gjør det, påpeker Nøhr i rapporten.

Falsk trygghet
Av de 1500 eldre som har deltatt i undersøkelsene oppgir 85 prosent av mennene og 72 prosent av kvinnene at de har egen mobiltelefon.

Ifølge rapporten Nettavisen har fått tak i skrur svært mange eldre på mobiltelefonen først når de forlater huset som et trygghetselement.

- Dessverre kan det for mange være snakk om en falsk trygghet. Mange eldre er ikke i stand til å bruke mobilen de har, skriver forskeren.

Dersom ulykken er ute og de sklir på isen og trenger hjelp så kan de dermed få problemer.

- Har de ikke brukt mobilen på en måned så er det ikke sikkert de er i stand til å ringe etter hjelp, mener Nøhr.

Lite SMS
De færreste eldre er det mobiloperatørene vil kunne kalle gullkunder. I tillegg til at få bruker mobiltelefonen til å ringe med, oppgir 80 prosent at de ikke har skrevet tekstmeldinger.

44 prosent av mennene og 37 prosent av kvinnene har sendt sms. Jo eldre brukerne blir, jo mindre er sjansen for at de har skrevet sms. Rapporten viser at bare 8 prosent av de over 85 har gjort det.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen