(Bilde: Tesla Motors)

Elbilen Tesla satser stort i Norge

90 prosent av befolkningen innenfor rekkevidde av selskapets superladere.

Elon Musks elbil Tesla Model S ble avduket i Oslo for noen uker siden. Det ser ut til at Hyperloop-skaperen satser stort på Norge, ettersom vi er det eneste landet i Europa som har fått utplassert de såkalte superladerne. Og seks stykker av dem i tillegg.

I en Twitter-melding forteller nemlig det amerikanske selskapet at 90 prosent av nordmenn nå bor innenfor 320 kilometer av en superladerstasjon.

Tesla på Gol

Tesla Motors superladere lader opp nok strøm til å kjøre 320 kilometer på en halvtime. Tesla Model S kan kjøre opptil 425 kilometer på én «tank», og utplasseringen av disse stasjonene på Dombås, Lillehammer, Gol, Aurland, Sundebru og Lyngdal skal sørge for at langturer mellom landets største byer ikke blir noe problem.

Vanlig lading på en halvtime gir ifølge Tesla nok energi til 136 kilometer, mens hjemmelading holder til 27 kilometer på den samme tiden.

Hundrevis av kunder

Sammen med Sveits og Nederland var Norge det første landet til å motta Tesla Model S tidligere i sommer. Norge er visstnok et flaggskipmarked for Tesla Motors, og i løpet av 2013 satser selskapet på å levere 800 biler til norske kunder.

I de kommende ukene planlegger Tesla å åpne nye utsalgssteder i Brüssel, London og Amsterdam.

Finn ut mer på TeslaMotors.com.

Føl deg trygg:
Hyperloop-skaperens elbil sprengte sikkerhetsskalaen »

(Kilde: GigaOM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen