El-pille kan kurere forstoppelse
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

El-pille kan kurere forstoppelse

Vibrerer når den treffer tarmen.

Kronisk forstoppelse er angivelig et ganske utbredt problem. Hvis du lider av dette bør du få med deg denne nyheten: Ifølge Cnet News har forskere nå klart å utvikle en pille med en liten elektrisk motor som vibrerer når den kommer ned i fordøyelsessystemet. Dette kan gjøre underverker for å få fart på sakene.

Forskere fra Tel Aviv Sourasky Medical Center la frem sine foreløpige testfunn på en konferanse i Chicago denne uken. Pillen de har utviklet inneholder ingen virkestoffer, bare den elektriske minimotoren. Denne er stilt inn på å vibrere etter 6-8 timer, som er den samme tiden det tar for et måltid å forflytte seg fra magen og ut til tarmene.

Fra to til fire dobesøk per uke

Om lag 42 millioner amerikanere, 15 prosent av befolkningen, lider angivelig av forstoppelse. Det betyr at dette er den vanligste fordøyelseslidelsen i USA.

I teststudien rapporterte flesteparten at de doblet antall dobesøk når de gikk på pillen. Forskerne skryter også at den vibrerende fordøyelsespillen har fordelen ved å ikke ha noen vanedannende virkestoffer i seg, noe flere lakserende piller ofte kan ha.

Twitrer du på do?
Da er du i så fall ikke alene »

(Kilde: Cnet News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen