El-allergi er lureri

Alternativ tekst mangler

Verden får stadig flere el-allergikere. I hvertfall om vi skal tro allergikerne selv. En ny forskningsrapport fra King's College London hevder imidlertid at el-allergikere bare lurer seg selv til å tro at de reagerer på stråling.

I undersøkelsen ble 120 personer testet, hvorav 60 av dem hevdet de var el-allergikere og 60 stykker ikke registrerte symptoper på el-allergi.

Testpanelet ble utsatt for stråling fra 900 MHz-frekvensen, samt en ikkepulserende serie radiobølger. I tillegg ble deltakerne testet for symptomer i strålingsfrie omgivelser. Personene fikk imidlertid ikke vite når de ble utsatt for stråling og når de ikke ble det.

Placebo-effekt
Det viste seg at 60 prosent av deltakerne opplevde symptomer på el-allergi da de ble utsatt for reell stråling. Det viktigste er imidlertid at hele 63 prosent fikk de samme symtomene når de ikke ble utsatt for stråling.

I følge British Medical Journal konkluderer forskningsrapporten med at det sannsynligvis er store psykiske innvirkninger som gjør at mange føler symptomer på el-allergi.

(Kilder: British Medical Journal, WNN)

Kommentarer (42)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen