Ekte verdenstelefon


(Klikk for større bilde)

Sharp V801 SH er første verdenstelefon fra produsenten som støtter alle de største nettverkene i verden. Sharp er relativt lite kjent i denne delen av verden, men har blant annet stått for noen av Japans mest imponerende kameratelefoner - og V801 er intet unntak. Med sitt 3 Mpikslers kamera er nå oppløsningskvaliteten kommet på nivå med dagens standardoppløsning på digitalkamera.

Oppdatert 04/02-2003: Det viser seg at Sharp V801 SH ikke har 3 megapikslers kamera, men derimot kun kan ta bilder i 1 megapiksels oppløsning. Vi beklager misforståelsen.

Også på andre områder er V801 de fleste europeiske telefoner overlegne. Blant annet har telefonen en SD-kortplass for ekstern utvidelse av minnet i tillegg til de 19 MB som følger med telefonen. Telefonen har så en 320x240 pikslers TFT-skjerm med fargedybde på hele 262.000 farger, som absolutt burde være kameraet verdig.

V801 vil ifølge Vodafones pressemelding ikke ha MMS, siden dette ikke er vanlig i Japan. Istedenfor fins det støtte for noe som kalles Sha-mail og som er en Vodafone-applikasjon for sending av bilder og små filmsnutter. Desverre vil ikke denne funksjonen fungere her til lands siden Vodafone ikke er etablert her. Java er ellers på plass, sammen med polyfoniske ringetoner. Med 40 kanaler skal det ikke mye mer til før hele bussen tar av i heftig synkrondansing.

Med slike spesifikasjoner skulle man lett tro at batteritiden ville være svært dårlig, men V801 kan skilte med hele 3 timers taletid og 220 timer standby, som må sies å være imponerende for en slik telefon. Vekten er det heller ikke noe å si på. 126 gram er i det øvre vektsegmentet, men så vil nok de fleste teknofantaster ta en slik byrde lett til sinns med tanke på hva V801 har å by på.

V801 SH er i første omgang ment for det japanske Vodafone-nettet, og vil ikke selges her til lands. Men siden telefonen støtter den europeiske GSM-standardene 900 MHz og 1800 MHz vil den fint kunne brukes i Norge.

Prisen foreligger ikke i Vodafones pressemelding, men vil trolig ligge på et par tusen slik vi har sett at andre 3G-telefoner har gjort. For mer informasjon kan man lese Vodafones pressemelding her.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen