"Ekte" firekjerne kommer høsten 2007

Alternativ tekst mangler
(Illustrasjon)

Oppdatering: Det viser seg at Yorkfield likevel ikke er en "ekte" firekjerne, men vil bestå av to Wolfdale-kjerner på samme kretskort/modul.

Antall kjerner ser altså ut til å ha blitt den nye måten på å måle hvilken prosessor som er "best", men det er også andre faktorer som spiller inn. Den viktigste er kanskje at det finnes to forskjellige måter å integrere kjernene på.

Snarveien er å sette to separate prosessorer på én sokkel og kalle det en dobbelkjerne. Den andre, og noe mer sofistikerte måten, er å smi to kjerner ut av én silisiumbrikke. Dette spørsmålet ser nå også ut til å ramme de kommende firekjerneprosessorene fra Intel og AMD.

De første firekjerneprosessorene fra Intel vil nemlig bruke den førstnevnte teknikken, som man ifølge AMD ikke kan kalle en "ekte firekjerne". Hos The Register skal man imidlertid fått bekreftet av asiatiske kilder at Intel i løpet av neste høst kommer til å introdusere en prosessorarkitektur der man benytter den mer avanserte teknikken.

Kodenavnet for den nevnte prosessoren er "Yorkfield". Det eksisterer lite annen informasjon bortsett fra rykter om 1333 MHz systembuss og fullstendig deling av samme L2-cache.

De første firekjerneprosessorene fra Intel heter for øvrig "Kentsfield" og "Clowertown" - rettet mot henholdsvis desktop- og server-markedet. Se vår lanseringsguide for mer informasjon om kommende prosessorer.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen