Ekte 3D på mobilen

Alternativ tekst mangler

Jo nærmere et skjermbilde kommer virkeligheten, jo mer behagelig er det å se på. Men foreløpig har ikke ekte 3D-skjermer dukket opp på mobiltelefoner. Det er i ferd med å endre seg.

Den japanske operatøren NTT DoCoMo har nemlig, i samarbeid med Yasuhiro Takagi, professor ved Tokyos universitet for landbruk og teknologi, utviklet en helt ny 3D-skjerm.

Skjermen lar deg se både stillbilder og bevegelige bilder i 3D uten å bruke spesialbriller. I tillegg kan du se på skjermen fra opptil 30 graders vinkel vertikalt og 60 grader horisontalt før bildekvaliteten blir dårligere.

For å få til dette har NTT DoCoMo og Takagi plassert et kamera inne i skjermen. Kameraet fanger opp hvor brukeren er i forhold til skjermens senter. Deretter sendes bildet til en linse som er festet foran skjermen. Resultatet er en opplevelse av at bildet bokstavelig talt følger deg ut av skjermen.

Skjermen er 7 tommer stor, noe som gjør den uaktuell for de fleste mobiltelefoner. Likevel håper NTT DoCoMo etterhvert å kunne ta i bruk skjermteknologien til mobilspill og shopping-tjenester til mobiltelefoner.

Skjermen vil vises frem på messen CEATEC Japan, som åpner i morgen.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen