Ekstremt trådløst nettverk

Venezuela er ikke blant landene som ligger i toppen når det gjelder nett-tillgang.

Med høye fjell og uframkommelige daler er det ikke den enkleste jobben å oppgradere folkets muligheter heller.

Men nå har forskere i det latinamerikanske landet kanskje funnet en løsning på problemet.

Trådløst nettverk
Forskere ved Escuela Latinoamerica de Redes, den latinamerikanske skolen for nettverk, har nemlig klart å koble sammen to PC-er via trådløst nettverk.

Ikke verdens største bragd i seg selv, men når man legger til at avstanden mellom de to PC-ene var på hele 382 kilometer, så snakker vi her om en kjempebragd.

Det tilsvarer cirka avstanden mellom Oslo og Røros, og det skal nok mye til før vi får trådløst nettverk mellom disse to norske byene.

Direksjonell sender
Det er forskeren Ermanno Pietrosemoli som har stått ansvarlig for prosjektet. Normale trådløse sender mister signalet etter noen få hundre meter i beste fall. Pietrosemoli brukte derimot en spesiell sender utviklet av Intel. Mens vanlige sendere sender signal til alle kanter så sender denne derimot et fokusert signal i en bestemt retning. På denne måten får man et mye sterkere signal.

Intel kan derimot ikke ta æren for den nye rekorden. Pietrosemoli måtte forsterke senderen med eget utstyr.

Tidligere rekordholder var svensk
Den tidligere rekorden på 310 meter var det forskere i vårt naboland Sverige som hadde. De sendte en sender opp med en ballong for å få fri sikt.

Pitrosemoli brukte derimot fjelltoppene for å få minst mulig forstyrrelse. Han klarte å sende informasjon i en hastighet på 3 megabit per sekund mellom de to pc-ene.

Intel ønsker å utvikle sine produkter for trådløst nettverk slik at distansen mellom nettverk og maskin kan forlenges. De ser ifølge Cnet News et stort potensial for dette i utviklingsland som for eksempel Uganda, hvor kabelnettverk er en mangel.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen