Ekstremt kritisk hull i Windows

Sikkerhetshullet i Windows som vi fortalte om i forrige uke viser seg å være mer alvorlig enn først antatt. Microsoft har fortsatt ikke sluppet noen oppdatering for hullet som kan misbrukes av angripere ved å installere ondsinnede koder på infiserte PCer. Det ligger allerede mange slike koder på Internett.

Det som gjør dette hullet ekstra farlig er at brukeren trenger kun å besøke en nettside, lese en e-postmelding eller en lynmelding med et bilde på WMF-format. Dette er med andre ord farligere enn et vanlig datavirus. Mikko Hypponen fra antivirusselskapet F-Secure mener hullet har potensiale til å bli den mest alvorlige Windows-trusselen verden noen gang har sett. Hypponen mener alle Windows-versjoner kan være sårbare.

Microsoft har skrevet et notat som beskriver sikkerhetshullet og forteller at de planlegger å slippe en oppdatering for det aktuelle hullet om én uke, det vil si tirsdag 10. januar. Les mer om dette i pressemeldingen fra Microsoft. Som en midlertidig løsning foreslår Microsoft at registrering av Shimgvw.dll (Windows Picture and Fax Viewer) fjernes. Dette kan du eventuelt gjøre via Start-menyen og Kjør, og å kjøre følgende kommando:

regsvr32 -u %windir%\system32\shimgvw.dll

Du skal da få opp en dialogboks om bekrefter at registreringen er fjernet. Klikk OK for å lukke boksen.

Nå dette er ferdig vil programmet "Windows Picture and Fax Viewer" ikke lenger starte for å vise bildefiler av typen WMF.

Ønsker du å registere Shimgvw.dll på nytt kan du kjøre følgende kommando på samme måte:

regsvr32 %windir%\system32\shimgvw.dll

Kilder: CNN.com, US-CERT

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen