Ekstremt bred flatskjerm
Teknofil

Ekstremt bred flatskjerm

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Blant årets nyheter på elektronikkmessen CES i Las Vegas var det mange som la merke til at det var færre av de virkelig gedigne TV-skjermene enn hva som har vært vanlig tidligere. Phillips slår likevel til med en virkelig bred TV spesialdesignet for filmfantaster. Problemet er bare at den er lite anvendelig for å se TV.

Et ekte nisjeprodukt
Ifølge Gizmodo vil Phillips neste måned lansere apparatet Cinema 21:9. Skjermen har imponerende 56-tommer, noe de fleste vil være glade over å få på plass i stua, men dette er likevel snakk om et virkelig nisjeprodukt.

Du skal nemlig være ekstremt filminteressert om dette apparatet appellerer til deg. Som navnet tilsier har skjermen et 21:9 format, mens de tradisjonelle widescreen skjermene har formatet 16:9. Formålet er at phillipsskjermen dermed kan vise storfilmer ment for kino uten svarte bokser øverst og nederst, disse er nemlig filmet i dette formatet. Problemet oppstår derimot om du vil se vanlig TV, HDTV eller en av de mange filmene som er filmet med andre filmformater, så vil du måtte leve med store svarte bokser på siden i stede.

Perfekt for storfilmelskere
Phillips produkt er dermed velegnet om du er tilhenger av storfilmer med svimlende budsjett, men kanskje en ordentlig projektor heller er å anbefale da. Om du derimot ønsker å bruke skjermen til også andre formål bør du nok vurdere om dette egentlig er tingen for deg. Størrelsen teller, og det er ikke alltid det største er det beste.

Her kan du selv lese pressemeldingen fra Phillips.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen