For å komme over 5 GHz måtte overklokkerne ty til flytende nitrogen for å holde APU-en kald nok. (Bilde: Sinde Eldøy, Hardware.no/istock 13384115)

Ekstremrekord for AMDs nyeste skapning

Trinity-APU overklokket til nye høyder.

For bare en uke siden skrev vi om AMDs nyeste prosesseringsenhet med integrert grafikk, kalt AMD A10-5800K.

Vi likte den nye APU-en svært godt, blant annet fordi den var lett å overklokke, og leverte gode resultater på grunn av den integrerte grafikk-prosessoren.

Nå har vår beskjedne overklokking til 4,5 GHz blitt grundig slått av et overklokkingsteam, som har overklokken APU-en til hele 7,3 GHz.

Nitrogen måtte til

Bragden ble gjort ved deaktivere to av kjernene og kjøle det hele ned med flytende nitrogen. Den utrolige klokkehastigheten ble oppnådd etter å ha satt basisklokken til 118,03 MHz, prosessorens multiplikator til 62x og med en arbeidsspenning på svimlende 1,956 volt.

Resultatet var altså en overklokket APU som opprinnelig var satt til 3,8 GHz til å komme opp i en klokkehastighet på 7,317 GHz.

Komponentene som ble brukt i overklokkingsrekorden var hovedkortet Biostar Hi-Fi A85X, 4 GB DDR3-minne fra G.Skill og et skjermekort fra Radeon HD 7700-serien.

Luftkjøling fungerer også

I tillegg til å presse grensene med nitrogen, ble APU-en også presset til det ytterste med vanlig luftkjøling. Naturlig nok ble ikke resultatet like ekstremt, med en klokkehastighet på 5,1 GHz. Her trengte de imidlertid ikke å skru av noen av kjernene, og ettersom Nitrogen ikke akkurat er vanlig kost for de aller fleste, er dette et mer naturlig sammenligningsgrunnlag.

For å se et bevis på bragden kan du ta en titt på CPUID-valideringen.

Les også: AMD Bulldozer kliner til med 8,429 GHz

(Kilde: Tech Power Up)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen