Ekstreme Dell-mobiler lekket

Dell ser ut til å satse på Windows Phone 7 og Android. Nå har fire nye smarttelefoner fra Dell kommet på ryktebørsen med de bombastiske navnene Lightning, Flash, Thunder og Smoke. Og spesifikasjonene er ikke mindre bombastiske, med gigantiske skjermer og raske overføringshastigheter.

Lightning

Denne telefonen skal kjøre Windows Phone 7 og skal ha et vertikalt nedskyvbart fulltastatur. Skjermen skal måle hele 4,1 tommer og vise WVGA-oppløsning, som kan bety 480 x 800 piksler, 480 x 848 piksler eller 480 x 852 piksler.

Ifølge ryktene stiller kameraet med en oppløsning på fem megapiksler og autofokus. Ellers skal telefonen stille med Wi-Fi, GPS, 8 GB medfølgende minnekort og 1 GB internminne. HSPA skal også være på plass, og raskeste nedlastingshastighet oppgis til 7,2 Mbps.

Det sies også at du kan oppgradere telefonen til LTE-støtte (4G) i fjerde kvartal 2011.

Telefonen skal ifølge ryktene ha full flash-støtte, inkludert videoavspilling. Prosessoren skal være av typen Snapdragon QSD8250, og dermed ha en klokkehastighet på 1 GHz.

Thunder

Thunder kjører ifølge de ferske ryktene Android 2.1 med Dells brukergrensesnitt Stage UI på toppen. Brukergrensesnittet skal ha fokus på sosiale nettverk.

Denne telefonen skal ikke la seg oppgradere til LTE-støtte, men en LTE-versjon av telefonen skal ifølge ryktene dukke opp mot slutten av 2011.

Spesifikasjonene skal være lik Lightning på de fleste punkter, bortsett fra at Thunder har knipser bilder i åtte megapikslers oppløsning og mangler fulltastatur.

Flash

Denne telefonen skal kjøre Android 2.2, og i likhet med Thunder er grensesnittet på toppen Dells egne Stage UI. Skjermen skal måle 3,5 tommer og ha WVGA-oppløsning, og kameraet knipser i fem megapikslers oppløsning.

Telefonen skal støtte Micro-SD-kort på opp til 64 GB, og stiller med Wi-Fi, TV-utgang, Bluetooth 3.0 og 512 MB lagringsminne.

Super-3G (HSPA) er ifølge ryktene på plass med hele 14,4 Mbps maksimal nedlastingshastighet. Telefonen drives visstnok av en 800 MHz prosessor av typen Qualcomm MSM7230. Den inngår i Qualcomms neste generasjon av prosessorer til smarttelefoner i mellomsjiktet.

Telefonen skal havne midt på smarttelefonskalaen og prisskalaen, og lanseres ifølge ryktene på markedet i 2011.

Smoke

Også denne kjører Android 2.2. Smoke skal ha en noe mindre skjerm enn Flash, på 2,8 tommer, og oppløsningen er bare QVGA (240 x 480 piksler). En annen forskjell er at Bluetooth-versjonen i Smoke skal være 2.1.

Smoke skal i likhet med Flash ha en 800 MHz prosessor av samme type som Flash og et kamera med fem megapikslers oppløsning, så vel som super-3G med 14,4 Mbps nedlastingshastighet. I ryktebørsen oppgis det også et sett med mikrofoner, sannsynligvis for støykansellering slik vi finner i Nexus One.

Hvor?

Det er det amerikanske markedet som kommer først i køen, gjennom operatørene AT&T og T-Mobile. Hvorvidt eller når de kommer til Norge kan man bare spekulere i. Siden Dell allerede samarbeider med leverandører og har et støtteapparat i Norge er det lov å håpe.

(Kilde: Engadget: Lightning, Thunder, Flash, Smoke)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen