Ekstreme CompactFlash

Bilde - 12 GB Compact Flash

CompactFlash vokser. Det er ikke i popularitet vi snakker om, selv om dette er et faktisk tilfelle. Den fysiske størrelsen vokser selvsagt heller ikke.

Hastigheten har tidligere vokst fra 6,75 MB per sekund til 12 MB per sekund. Dette skal tilsvare en CD-brenner som brenner på 80 ganger som en reel hastighet.

Nå er det et faktum at det kan fås Compact Flash minnekort med lagringsplass opp til hele 6 GB i Japan. Mot slutten av året forventes det at minnekortene får lagringskapasitet på hele 12 GB. Lagringsplassen vokser med andre ord i rekordfart.

Disse tallene er imponerende nok på så små kort som dette, men det som i særdeles stor grad tar pusten fra en er nok prisen. For minnekortet på 6 GB må man gå med på å betale mellom 40 og 50 tusen blanke kroner. For 12 GB vil du måtte punge ut omtrent 100 000 kroner i tillegg.

Minnekort av typen CompactFlash er riktignok fysisk små, men undertegnede ville uten tvil heller kjøpt bukser med lommer store nok for en annen løsning med kanskje enda mer lagringsplass.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen