Ekstrem ytelse på SSD

Ekstrem ytelse på SSD

I oktober i fjor meldte vi om en svært heftig SSD fra selskapet Fusion-IO, med det som den gang ble sett på som ekstreme overføringsytelse. Nå slår selskapet på stortromma igjen, denne gangen med dobbel ytelse i forhold til fjorårets variant.

SSD-enheten ved navn IOdrive Duo kan nemlig skilte med hele 1500 MB/s i leseytelse og 1400 MB/s i skriveytelse. Til sammenlikning klarer vanlige harddisker sjeldent mer enn 100 MB/s.

IOdrive Duo skiller seg på flere måter fra andre SSD-enheter, som gjerne bruker samme tilkobling og ser visuelt ut som tradisjonelle harddisker. Denne SSD-enheten er nemlig et åpent lite kort som benytter seg av PCI Express (x8 eller x16).

Den nye ytelsesskongen blir tilgjengelig i april, med kapasiteter på 160, 320 og 640 GB. Selskapet planlegger også å lansere en enhet på 1,28 TB i løpet av årets andre halvdel.

Ukjent, høy pris

Hvor mye disse lekkerbiskene koster er i skrivende stund ikke kjent, men det blir nok i en prisklasse kun kapitalsterke bedrifter og de mest hardbarka entusiastene kan godta.

Uansett viser denne lanseringen hvilke enorme muligheter det ligger i SSD, muligheter oss vanlige dødelige vil få oppleve i nær fremtid.

(Kilde: Fusion-IO)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen