Eksterne harddisker fra Plextor


Plextors NAS-løsning, PX-EH25L

De nye produktene vil omfatte eksterne harddisker, diskettstasjon, minnepinner og en NAS-løsning.

Eksterne harddisker
De eksterne harddiskene som lanseres er PX-PH04U og PX-PH08U. Begge to benytter seg av harddisker på 2,5 tommer med en rotasjonshastighet på 5400 rpm.

Lagringskapasiteten er på henholdsvis 40 og 80 GB og de benytter begge USB 2.0-grensesnittet. Videre er modellene utstyrt med en bryter for skrivebeskyttelse og mulighet til ekstern strømtilførsel.

NAS-løsning
Nå som ulike NAS-løsninger har begynt å slå an kommer Plextor også med sin modell, PX-EH25L. Kapasiteten på denne er på 250 GB. Enheten har egen backup-funksjon og diverse andre sikkerhetsfunksjoner. Den har også innebygd print-server for printere som benytter USB-grensesnittet.

Minnepinner og diskettstasjon
Plextor kompletterer lanseringene med en USB-basert diskettstasjon, PX-FD1U. Det kan selvfølgelig spørres om hvem som bruker slikt i disse minnepinnetider, men det er jo greit å vite at slikt finnes.

Plextors minnepinner kommer i kapasiteter på 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB og 2 GB. Disse vil ha en vekt på under 30 gram. Skrivehastigheten vil ifølge Plextor ligge på hele 13 MB/s mens lesehastigheten vil ligge på gode 23 MB/s.

Pris og tilgjengelighet
Prismessig skal de eksterne harddiskene ligge på veiledende 800 og 1300 kroner i Europa. NAS-løsningen er ventet i april til omlag 2500 kroner. Diskettstasjonen på sin side er forventet å ha en pris på omlag 250 kroner.

(Kilder: Toms Hardware, Plextor)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen