Ekstern miniblits til kompaktkameraer

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Se større bilder i produktguiden

Et av de store svakhetspunktene til alle kompaktkameraer har alltid vært blitsen. Det er vanskelig å få plass til en god blits, og de krever en del batteri. For å bøte på det har Canon nå kommet med en ekstern blits som ikke mer enn 6,5cm høy (samme høyde som for eksempel PowerShot A510), og veier 65 gram.

Blitsen fungerer som en slaveblits. Det vil si at den fyrer av når den registrerer blitslyset fra en annen blits. Det gjør at man ikke er avhengig av noen fysisk tilkobling til kameraet, og heller ikke er låst med hensyn til hvor man plasserer blitsen. Man kan med andre ord ta bilde av et motiv forfra, men sette blitsen på siden av motivet for å lyse opp for eksempel et skyggeparti.

Den eksterne blitsen har et ledetall på 18, som er omtrent dobbelt så mye som de fleste innebygde blitser i kompaktkameraer. Det gjør at du kan lyse opp motiver opp til 10 meter unna.

Blitsen kan monteres til kameraet med en skinne som festes til stativfestet på undersiden av kameraet, men det er ikke nødvendig å benytte denne. Dersom man ønsker å holde blitsen selv, kan man gjerne gjøre det. Braketten tar ikke bort muligheten til å bruke stativ.

Canon sier man kan få 250 blitsblink fra ett sett med CR123A-batterier. Vi er usikre på prisen, men den koster i underkant av $100 i USA, og vil være tilgjengelig i april.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen