Ekstern disk med BitTorrent

BitTorrent

BitTorrent er en protokoll for fildeling. Med BitTorrent laster man ned ulike deler av filen(e) fra flere kilder samtidig.

På såkalte torrent-trackere kan man søke seg frem til den filen man ønsker, og begynne nedlasting ved å finne ønsket torrent-fil.

En BitTorrent-klient er et program som behandler torrent-filene, og kobler seg til de som deler den forespurte torrent-filen.

Fra det relativt ukjente selskapet EDS Lab kommer det nå en ekstern harddisk med innebygget BitTorrent-klient. Harddisken kalles WiDrive ble vist frem på CES-messen.

Kun trådløst

WiDrive er forbeholdt bruk med trådløse nettverk, og den integrerte USB-porten kan faktisk kun brukes til lading. Enheten støtter trådløse nettverk av typen 802.11 b/g.

Det mangler imidlertid ikke på støtte for nettverksstandarder: DHCP, WebDAV, UPnP og Apples Bonjour er alle støttet.

Videre har WiDrive innebygget mulighet for webserver og RSS-podcasts. Harddisken vil bli levert i versjoner på 1,8 (PX-100) og 2,5 tommer (DX-225). Hvor stor lagringskapasitet diskene har er ukjent.

Pris og tilgjengelighet her til lands er ikke kjent. Produktet er imidlertid enda ikke offisielt lansert, så vi må nok vente en god stund før vi ser det i norske nettbutikker.

(Kilde: Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen