Eksplosjon ved Intel-fabrikk

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Eksplosjon: 7 ansatte skal ha blitt skadet som følge av eksplosjonen på Intels-fabrikk. Foto: Illustrasjonsbilde Istockphotos.
Eksplosjon: 7 ansatte skal ha blitt skadet som følge av eksplosjonen på Intels-fabrikk. Foto: Illustrasjonsbilde Istockphotos.

Det var på tirsdag formiddag nordamerikansk tid at det eksploderte på Intels-fabrikk 22 i Arizona. Ifølge The Wall Street Journal skal hele syv ansatte ha blitt skadet av hendelsen.

Årsak fortsatt ukjent

Eksplosjonen skal ha skjedd på området som tar seg av fabrikkens avfall fra løsemidler. Løsemidlene brukes til å etse lag av silisium til å lage funksjoner på mikrobrikker‚ melder Wall Street Journal . Ifølge Intels direktør Josh Walden skal det ikke ha vært noe utslipp eller lekkasjer av de farlige kjemikaliene.

– Vi kartlegger fortsatt med å finne ut hva som skjedde. Alt vi vet er at det ikke var noen skade eller utslipp av kjemikalier til fellesskapet, sier han til Phoenix Business Journal.

Av de syv ansatte skal fire ha blitt innlagt på sykehus hvorav en med mer alvorlige skader. Imidlertid skal ikke noen av den ansatte ha hatt livstruende skader, melder Phoenix Business Journal.

Selve eksplosjonen skal ikke ha vært så stor, ifølge brannmennene. Det skal heller ikke ha vært noen skader på utstyr eller materiell.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen