Eksplosjon i Apple-fabrikk

Eksplosjon i Apple-fabrikk

61 personer skadd etter ulykke i Kina.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av Apples mange maskinvareleverandører i Kina, Pegatron, rapporterte i dag om en eksplosjon i en av deres fabrikker. Ulykken skal ha rammet 61 personer, hvorav 23 av dem måtte på sykehus. Ingen dødsfall er meldt.

Ikke første gang

Ulykken er bare én av flere den siste tiden, og setter nok en gang søkelyset til kinesiske myndigheter på Apple. Senest i oktober måtte kabinettprodusenten Catcher Technology, som står bak blant annet unibody-kabinettene til Apple, stenge fabrikkene sine, grunnet brudd på den kinesiske miljøvernsloven.

I tillegg har det vært to andre ulykker i kinesiske maskinvarefabrikker i løpet av 2011, samt en drastisk økning av selvmord blant fabrikkansatte. Økningen skal angivelig skyldes harde arbeidsvilkår og tvungen overtidsarbeid, ifølge lokale fagforeninger.

Kan føre til iPad 2-nedgang

Fabrikken jobber til daglig med å blant annet levere aluminiumsdekselet til Apples iPad 2. Nå er fabrikken midlertidig stengt, og det sies at hvis den ikke åpnes igjen snart vil det føre til en nedgang i antall nettbrett fra Apple den kommende tiden.

– Vi tenker på alle personene som ble skadet i Songjiang. Vi jobber tett sammen med Pegatron for å finne ut av årsaken til ulykken, uttalte Apples talsperson Carolyn Wu etter ulykken.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen