Eksplosjon av apper for Windows-nettbrett

AMD har gjort det mulig å kjøre Android-apper på Windows 8-nettbrettet ditt.

Windows Marketplace byr på bare 2000 apper til det nye operativsystemet Windows 8. I Google Play, Android-applikasjonsbutikken, ligger det over 675 000 apper og venter på deg. Hvis det står mellom et Android-nettbrett og et Windows 8-nettbrett er det kanskje tilgjengelige apper som avgjør. Før du strekker deg mot den lime-grønne delen av butikkhylla bør du kanskje få med deg følgende:

Idg.se melder nå at Windows 8-nettbrett (og laptoper) med AMD-prosessorer vil kunne kjøre en halv million Android-apper. Dette blir mulig via AMDs egen applikasjonsbutikk Appzone.

Det er selskapet Bluestacks som står bak løsningen. Ifjor lagde de en såkalt "emulator" som gjorde at Windows-PC-er med Intel-prosessorer kunne kjøre Android-apper, og dette er langt på vei samme type løsning. Planen er å få Appzone forhåndinstallert på flere nettbrett og laptoper med Windows 8 OS og AMD-teknologi under panseret.

– App-butikker og apper representerer en miliardindustri. Forretningsmodeller som bygger på Bluestacks teknikk kan ta del i den utrolige tillveksten i det mobile økosystemet, sier konsernsjef Rosen Sharma i Bluestacks, ifølge Idg.se.

Android-brukere kan dessuten overføre sine Android-apper til Bluestacks-systemet via appen Cloud Connect, og deretter bruke de samme appene på et Windows 8-nettbrett.

(Kilde: Idg.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen