Eksplosiv sommerleir

Sommerleirer for barn og ungdom begynner å bli et kjent fenomen også i Norge. Likevel er nok dette tilbudet litt spesielt i USA, der det stort sett er skolene og universitetene som arrangerer dem.

Leirene prøver ofte å tiltrekke seg elever som er nysgjerrige på et spesielt fag, og i disse dager må det stadig mer spennende ting til for å trigge elevene.

Ikke for terrorister

Universitetet i Missouri-Rolla har derfor valgt å tilby ingeniørelever en sommerleir med skikkelig futt i.

På Summer Explosives Camp lærer barna i følge The New York Times å sprenge ting. Det er alt fra vannmeloner til trebiter til en 15 meter høy vegg.

Hensikten er altså ikke å tiltrekke seg fremtidige terrorister, men å få elevene interessert i gruvearbeid og andre yrker som involverer sprening.

Tryggere former

Ingeniør-professor og leder på sommerleiren, Paul Worsey, sier til New York Times at de vil hjelpe studenter som har en fascinasjon for å sprenge ting.

- Mange av elevene som tiltrekkes av leiren har allerede laget ting som potetpistoler og flammekastere. De kan sette seg selv i fare eller bevege seg på kant med loven, så vi håper at leiren kan vise dem hvordan slike ting kan gjøres i trygge former.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen