Ekspertenes hovedkorttips

Det kan være vrient å finne hovedkortet som passer seg. Her har du 7 gode tips. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Les disse 7 tipsene før du kjøper nytt hovedkort

Det er vanskelig å få oversikt.

Hovedkortet er en vital del i maskinen din. Foruten å være bindeleddet mellom alle andre komponenter i maskinen, avgjøres maskinens funksjonalitet i stor grad av hvilket hovedkort du velger.

Men det kan være veldig vanskelig å velge. Det er ingen av de andre komponentene som er preget av så mange og så lite oversiktelige valgmuligheter som hovedkort-markedet. Jevnt og trutt får vi forespørsler fra folk som sliter å med å skille modeller fra hverandre, og hva man i det hele tatt bør se etter.

Her får du noen tips til hva du skal vektlegge i jakten på nytt hovedkort, samt hva du bør huske på under og etter at hovedkortet er montert i maskinen.

1: Velg riktig sokkel

Intels LGA2011-sokkel.
Velger du feil sokkel kommer du ingen vei. Her representert av Intels LGA2011-sokkel.

Vi starter med det mest opplagte og enkleste du må ta hensyn til, valg av rett sokkel. Her er det nemlig bare til å velge sokkelen som prosessoren din bruker. Skulle du være uheldig og kjøpe feil, er det ikke annet å gjøre enn å benytte angreretten om du kjøpte kortet på nett, eller gå til anskaffelse av ny prosessor. For uten rett sokkel vil den rett og slett ikke passe.

Skal du handle både ny prosessor og nytt hovedkort i dag, bør du basere deg på AM3+ eller FM2-sokkelen om du vil gå for AMD-modeller, eller LGA1150 eller LGA2011 om du ønsker et Intel-system. Bare pass på at prosessor og hovedkort bruker samme type, så er du i mål.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (16)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen