Kjetil Homme, seniorkonsulent i Redpill Linpro (t.v) og Lars Olafsen, driftssjef i Redpill Linpro. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no)

Ekspertene er sikre: SSD-er har blitt helt nødvendig

Men betyr det at harddisken vil dø?

Tel Aviv/Oslo/Tek.no: SSD-ene og andre former for flashminne-basert lagring begynner for alvor å bli akseptert av bedriftsmarkedet. Med lynraske egenskaper har dette lagringsmediet flere fordeler, men SSD-ene har ikke vært uten store problemer.

Etter flere år med eksperimentering ser ekspertene nå på SSD-ene som en nødvendighet, og spår flash-teknologien en lysende fremtiden. 

Men den vil på ingen måte ta livet av harddisken. 

Testet løsninger i fem år

Et par av de vanlige SSD-ene Redpill Linpro har eksperimentert med.
Noen av de konsument SSD-ene Redpill Linpro har eksperimentert med.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

Vi dro til Redpill Linpro, ett Oslo-basert selskap som drifter en rekke store serveroppsett – blant våre egne. Siden 2009, året da SSD-ene slo gjennom på forbrukermarkedet, har selskapet eksperimentert med SSD-er i oppsettene til kundene sine:

– Det første forsøket vårt var med en konsumer-SSD fra Intel som vi monterte rett i harddisk-kabinettet til en Oracle-server. Det vi i utgangspunktet brukte den til var interntjenester der det var en stor IO-belastning mot diskene. Og det hadde en god ytelsesøkning, forteller Lars Olafsen, driftssjef i Redpill Linpro, til Tek.no.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen