Kjetil Homme, seniorkonsulent i Redpill Linpro (t.v) og Lars Olafsen, driftssjef i Redpill Linpro. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no)

Ekspertene er sikre: SSD-er har blitt helt nødvendig

Men betyr det at harddisken vil dø?

Tel Aviv/Oslo/Tek.no: SSD-ene og andre former for flashminne-basert lagring begynner for alvor å bli akseptert av bedriftsmarkedet. Med lynraske egenskaper har dette lagringsmediet flere fordeler, men SSD-ene har ikke vært uten store problemer.

Etter flere år med eksperimentering ser ekspertene nå på SSD-ene som en nødvendighet, og spår flash-teknologien en lysende fremtiden. 

Men den vil på ingen måte ta livet av harddisken. 

Testet løsninger i fem år

Et par av de vanlige SSD-ene Redpill Linpro har eksperimentert med.
Noen av de konsument SSD-ene Redpill Linpro har eksperimentert med.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

Vi dro til Redpill Linpro, ett Oslo-basert selskap som drifter en rekke store serveroppsett – blant våre egne. Siden 2009, året da SSD-ene slo gjennom på forbrukermarkedet, har selskapet eksperimentert med SSD-er i oppsettene til kundene sine:

– Det første forsøket vårt var med en konsumer-SSD fra Intel som vi monterte rett i harddisk-kabinettet til en Oracle-server. Det vi i utgangspunktet brukte den til var interntjenester der det var en stor IO-belastning mot diskene. Og det hadde en god ytelsesøkning, forteller Lars Olafsen, driftssjef i Redpill Linpro, til Tek.no.

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen