Eksklusivt fra Nokia og Heyerdahl

Torsdag ettermiddag var det verdenslansering av nyheten fra Nokia, en smykkeutgave av Nokia 8800 Arte, designet av gullsmeden Thomas Heyerdahl. Begivenheten fant sted i Oslo, der en stolt Heyerdahl avduket mobilen sammen med Nokias representant Per Kristian Wang.

Kjøpte ideen
Det var Heyerdahl som gikk til Nokia med ideen om en liten men eksklusiv serie av mobiltelefoner. Han kan fortelle at valget falt på nettopp denne modellen, fordi den er eksklusiv i seg selv, og fordi den har deksler i stål. – Målet var å få plass til minst 100 diamanter, sier Heyerdahl, som er godt fornøyd med resultatet.

De hundre mobiltelefonene er nummerert, og telefon nummer én er allerede plukket unna av Nokia.
– Vi planlegger å lage en spesiell auksjon rundt denne for å skaffe penger til et veldedig formål, sier Wang.

Heyerdahl presiserer at de har brukt diamanter som er godkjent av FN.

Diskret eleganse
De 112 diamantene sitter i skillet mellom glidedekslene på mobilen. Når telefonen åpnes kommer det ene diamantbåndet over og det andre under tastaturet. – En fin design-detalj, mener gullsmeden selv. I tillegg er det diamanter nede i navigasjonsknappen. –

Telefonen har en funksjon som heter Silence. Det vil si at du stenger av lyden ved å snu mobilen på hodet. Ved å plassere diamantene inne i knappen så unngår vi slitasje, sier Heyerdahl.

De 100 mobiltelefonene er alle dekorert for hånd og det samme er eskene telefonene leveres i. I hver eske sitter et lite skilt i aluminium som fungerer som sertifikat. På baksiden er mobiltelefonene nummerert.

Til sammen er det 0,7 karat diamanter på hver telefon.

Varig
Diamanter varer evig, mens en mobiltelefon skal vare i drøyt to år?
– Vi vil tilby kjøperne å få laget smykker av diamantene når telefonen ikke lenger kan brukes, sier Wang i Nokia.

Selv om telefonen ikke vil bli solgt utenfor Norge, tror Nokia at mange av telefonene vil havne på utenlandske hender. Nyrike russere og pengesterke fra Midtøsten har gjerne sansen for denne type produkter. Men telefonen må de altså handle i Norge.
Hvor mange timer som er brukt på hver mobil vet gullsmeden ikke. – Men det er interessant å finne ut. Totalt har vi brukt åtte uker på produksjonen, sier Heyerdahl.

Pirkejobb
Den største utfordringen har vært å forme gripeklør av stålet for å få festet diamantene skikkelig. Vi snakker om et pirkearbeid utført med stødige fingre under kraftige forstørrelsesglass.

–Hver diamant er festet på samme måte som i en alliansering, men på mobiltelefonen blir alt så mye mindre, forklarer Heyerdahl, som lar de fremmøtte få se nærmere på gullsmedens egen prototype.

Den endelige mobilen er det nemlig ingen som får røre. – Vi vil ikke at det skal komme fingermerker på den, sier Heyerdahl, som til slutt likevel løfter den ut av monteren så fotografene skal få ta bilder av den mens den står i den medfølgende ladestasjonen.

Og gullsmeden har et poeng. 8800 Diamond er penest uten fingermerker. Derfor følger det også med en pusseklut. For det kan jo hende mobilen ringer i det du er halvveis nede i kebaben.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen