Eksklusivt: Samsungs tre nye

Annonsør­innhold
Les hele saken »


Samsung hadde mye fint å by på i Bergen

Samsung viste på en presentasjon i Bergen i går frem sommerens nye portefølje, hvorav tre modeller hittil har vært ukjent for pressen. Selskapets produktsjef for Norge, Ole Bjørn Wiborg, kunne med et smil presentere det som han mener er selskapets sterkeste protefølje hittil. Med 11 modeller i ermet har han kanskje grunn til det og.

Først og fremst kunne Wiborg legge frem lanseringsdatoer for både Z500, Z300, Z140 og D600. Modellene vil komme i henholdsvis juni, juli, september og september. I tillegg kunne han presentere tre splitter nye modeller - E530, E340 og E730 - som hittil ikke har vært presentert for norsk presse i det hele tatt.

Samsung E530 - damenes D500
Da Samsung D500 kom hit til lands like etter jul, kunne den by på heftige spesifikasjoner i en fin innpakning, noe som slo godt an blant menn. Samsung, som ellers ofte har vært favorittmerket hos det motsatte kjønn, har derfor valgt å lage en "jenteversjon" som, skal vi tro Samsung, har alt en kvinne behøver av en telefon.


(Klikk for større bilde)

Utseendet på telefonen er noe ulikt det vi har sett hittil fra Samsung. Istedenfor å ha en strømlinjeformet utforming, ser telefonen med sin spesielle eggeform ut som om den har blitt klemt sammen på midten.

Modellen er slett ikke stor, og stiller seg i samme kategori som for eksempel Samsung E700. Med målene 8,6 x 4,3 x 2,6 cm og en vekt på 85 gram er dette slett ingen tungvekter.

Et raskt blikk på spesifikasjonene avslører at E530 er nesten prikk lik D500 på innsiden. En TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 punkter, 80 MB internminne og MP3-støtte er blant kjennetegnene på Samsungs siste bestselger. I tillegg kommer en utvendig OLED-skjerm med en oppløsning på 80 x 96 punkter mens infrarødporten er fjernet.

Det som derimot er nytt er at telefonens innebygde kamera har fått en lavere oppløsning. Mens kameraet i D500 tar bilder med en oppløsning på hele 1,3 megapiksler, kan E530 kun ta bilder i oppløsningen 1154 x 864 punkter, som tilvarer 0,99 megapiksler.

På innsiden er tastesettet ganske så særegent, og skiller seg veldig fra tastesettene vi har sett fra Samsung det siste året.


(Klikk for større bilde)

Vekt på det feminine
En annen nyhet er at telefonen har fått et mer fargerikt og feminint menyutseende, samt en egen mappe med funksjoner tilpasset en kvinnes behov. Enkelte av funksjonene er kjenninger fra tidligere Samsung-telefoner, mens enkelte er helt nye og sikkert vil finne sin skare av anvendere.

Den første funksjonen heter Fragrance, og vil sikkert kunne være populær hos begge kjønn. Her legger man inn drømmemusikk, yndlingsmat og favorittvin for så å la telefonen "finne opp" den perfekte settingen for en drømmedate. Uunværlig for romantikeren!

Neste valg på listen er en handlevognsliste, som med få trykk holder orden på shoppinglisten - om den nå er realistisk eller ei.

De fire øvrige valgene går mer på fysiske behov, som for eksempel Biorythm og Pink Schedule, som henholdsvis er en menstruasjonskalender og en loggbok som holder en oppdatert på når man er fruktbar og når sjansene for å bli gravid er små eller store.

De to siste menyvalgene, BMI-måler og Kalori-kalkulator, lar eieren analysere seg selv i forhold til vekt og høyde. Sistnevnte sjekker også kaloriforbruket ditt i løpet av dagen, og er ment å sørge for at en ikke tar inn for mye kalorier. Om dette vil få jenter til å bli mer fokusert på kropp og vekt er uvisst, men vi aner at begge disse funksjonene vil kunne vekke harme i enkelte deler av norsk kvinnebevegelse.

Prisen på E530 er ukjent, men telefonen vil mest sannsynlig dukke opp i butikkhyllene i slutten av juni. Mer informasjon, skjermskudd og bilder av telefonen er å finne hos det russiske nettstedet Mobile-Review.

Oppdatert: Vi har i ettertid fått vite at det ikke er sikkert at Samsung E530 kommer til Norge, men at dette er en modell som er under vurdering. Michael Alström, nordisk produktsjef for Samsung, har også opplyst at "kvinnemenyene" vil bli fjernet ved en nordisk lansering.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen