Eksamensforberedelser på SMS

I den engelske fylket Buckinghamshire får skoleelever nå ekstra hjelp når de leser til eksamen. Har de spørsmål læreboken eller egne notater ikke gir svar på kan de sende tekstmeldinger til læreren og få korrekt svar levert direkte til mobilen.

I stedet for å rive ut hår fra hodet og bite av alle neglene de har, kan elevene taste tomlene såre med spørsmål før en eksamen eller prøve.

Oppfordrer til mobilbruk
Mens noen skoler forbyr all mobilbruk i skoletiden har skolen Cottesloe bestemt at mobiltelefonen er et viktig hjelpemiddel for sine elever.

Ifølge BBC News har elevene kunnet bruke det nye systemet siden påske, og mange av elevene synes det er svært nyttig å kunne sende spørsmål til lærerne.

- Jeg satt og prøvde å finne svaret på et spørsmål i biologi, sendte læreren et spørsmål og fikk svar med et par tips på hvordan jeg skulle gå frem. Da fikk jeg det til med en gang, sier 16 år gamle Daniel til avisen.

Lærerne har også tatt i bruk systemet, og sender oppfordringer og tips til elevene sine.

Vil heve snittet
For å unngå at lærernes private mobilnummer blir avslørt, og for å ha en oversikt over hvilke spørsmål og svar som blir sendt, blir alt lagret på en nettside som også andre elever har tilgang til. Dermed kan også de elevene som ikke sender spørsmål få med seg viktige tips og hint.

- Det er langt bedre at vi bruker denne nye teknologien på en positiv måte enn at vi forbyr mobiltelefoner i skolen, sier lærer David Stevinson.

Han synes det er bedre at elevene kan stille spørsmål hvis de står fast, enn at de legger fra seg bøkene når de støter på problemer.

Og hvem vet – dersom snittkarakteren blant de tekstende elevene øker kan det hende ogsÃ¥ norske skoler gir eksamenshjelp pÃ¥ SMS.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen