(Bilde: Eizo / Shutterstock)

Eizos nye gromskjerm har skyhøy hastighet

Kan vise hele 240 bilder i sekundet.

Eizo slipper i dag en ny proffskjerm på markedet, den 23 tommer store DuraVision FDF2405W. Denne skjermen er myntet på brukere som vil ha et rolig og behagelig bilde å se på når de jobber med små detaljer i bevegelse.

Et av bruksområdene som Eizo oppgir er muligheten for å se på satellittbilder, og at disse nå forblir skarpe selv når innholdet beveger seg raskt over skjermen.

Høy frekvens

For å få detaljene i bildet til å flyte best mulig, tar DuraVision FDF2405W inngangssignalene som har en oppdateringsfrekvens på 120 bilder per sekund, og omkonverterer dette til det dobbelte, altså 240 bilder per sekund.

Ved å doble oppdateringsfrekvensen reduseres bevegelsesuskarpheten kraftig på små detaljer, som normalt vis mister skarpheten når skjermen skifter fra et bilde til et annet, hevder selskapet.

Den jevnere flyter bidrar samtidig til at øynene dine ikke blir så slitne av å se på disse små detaljene over lengre tid.

Avansert teknologi

Den nye skjermen fra Eizo har også en rekke andre teknologier som gjør brukeropplevelsen enkel. Blant annet har den det selskapet kaller DUE (Digital Uniformity Equalizer), som gir deg en jevnere belysning av LCD-panelet. For å holde gråtonene naturlige tar skjermen i bruk en «kube»-tabell som justerer fargene riktig, uten at Eizo går i detalj på akkurat hvordan denne fungerer.

Skjermen støtter også noe som heter EPD (Equal Probability of Detection), som kort fortalt øker presisjonen på sortnivået, slik at gjenstander og detaljer skal bli enklere å se.

Eizo DuraVision FDF2405W har et LCD-panel på 23,5 tommer med full HD-oppløsning, og en innsynsvinkel på 176 grader. Kontrasten er oppgitt til 5000:1, lysstyrken er på 350 cd/m2 mens responstiden ligger på 4 ms. Du kan koble til enheter via både DisplayPort og DVI og skjermen leveres med en fot som har full sving, i tillegg til at du kan tilte den på høykant.

Hvorvidt denne modellen blir å finne på det norske markedet, og hva den kommer til å koste, er ennå ikke kjent.

Har du mer lyst på en monitor som klarer 4K-oppløning?
Les hva den nye skjermen fra Asus har å by på »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen