EIZO senker prisene

Det er skjermene i størrelse fra 19 tommer og oppover som først og fremst får glede av dagens prisreduksjon. 17-tommere og nedover fra EIZO er allerede svært konkurransemessig priset, mens de større panelene har vært både dyre og vanskelige å få tak i. Dette blir det nå slutt på.

- Vi har rett og slett hatt problemer med å lage nok skjermer, sier Terje Rishovd, sjefen for EIZO Norge.

Det kan kanskje fortone seg som et luksusproblem for noen at EIZOs produkter er så populære at de ikke kan lage nok av dem, men praktisk sett har det ført til at den gamle læresetningen om tilbud og etterspørsel har gjort seg gjeldene, og drevet prisene oppover. Nå som leveringene er på vei opp, kan EIZO derimot gledelig sette prisen tilsvarende ned, med hele 25%.

En kjapp kikk på prisguiden i morgentimene i dag, bekrefter bildet til EIZO-sjefen; det er få skjermer på lager, og de som finnes koster flesk. En kraftig prisreduksjon er antakelig akkurat det som må til for at skjermene fra Japan skal kunne konkurrere med tilsvarende modeller fra for eksempel Samsung.

Etter dagens prisfall vil for eksempel EIZO L767, selskapets billigste 19-tommer, trolig koste i underkant av 7000 kroner, mot rundt 8500 tidligere. Fra og med i morgen kommer heller ikke EIZO til å ha én eneste 19-tommer til over ti tusen kroner, som også sier litt om hvilken vei de generelle LCD-prisene går for tiden.

Også resten av EIZOs storskjermer går ned i pris, som foreløpig topper ut på 21 tommer. Men vi har gode grunner til å vente oss en og annen nyhet fra selskapet i løpet neste måned.

(Kilde: EIZO)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen