TEST: Eizo Foris FS2332

Test Eizo Foris FS2332

En knallgod allrounder

Når Eizo forbedrer et allerede godt produkt, blir det bra.

God bildekvalitet

Rett ut av produktesken og koblet opp mot vår testmaskin er det lite vi kan pirke på rundt standardinnstillingene skjermen leveres med fra fabrikken. Vi ser et lite blåskjær som lett kan rettes opp i innstillingene. Om du er litt var på høy lysstyrke kan du også tone denne ned et hakk eller to.

Utover dette er det lite vi øyeblikkelig vi bemerker oss som negativt. Skjermens matte overflate skaper et balansert og fargeklart bilde, uten den unaturlige gløden en blank overflate normalt gir deg.

Om testingen

Spyder 3 Elite fra Datacolor er verktøyet vårt for skjermtester. Denne enheten optimaliserer skjermens innstillinger, og lar deg i se før- og etterbilder med de nye og gamle innstillingene. Dette gjør at vi kan se hvor godt skjermen er kalibrert fra fabrikken, og da eventuelt hva som bør justeres. Dette gjør at bildet vi senere bedømmer, er det beste bildet som kan oppnås.

Vi har kjørt en Powerpoint-presentasjon i full størrelse som består av mange gode testbilder. Vi har også sett flere moderne filmer vi vet har høy bildekvalitet, i tillegg til å bruke skjermen under normalt arbeid over god tid. Skjermen er også testet i en rekke moderne spill, både FPS, racing og Flash-klassikeren Bouble Trouble.

Blå er målet, sort er faktiske verdier etter kalibrering. Klikk for større versjon
Blå er målet, sort er faktiske verdier etter kalibrering. Klikk for større versjon

En runde med kalibrering endrer særs lite. Det er kun blåtonenene og lysstyrken som får seg en minimal dytt, før bildet fremstår som særs godt. Som grafen til høyre kan fortelle treffer skjermen da veldig godt når man sikter etter de ideelle RGB-verdiene.

Hvittonene fremstår som klare og riktige, selv om vi kan finne et hint av blått når vi leter litt. Den matte overflaten gir ikke den samme sterile følelsen vi fikk når vi testet Apple Thunderbolt Display, men det gir en mer avslappet følelse – samtidig som fargen er veldig klar og god.

Akkurat den siste kommentaren er noe som gjelder det meste når det kommer til det generelle fargespillet Foris FS2332 leverer. Kvaliteten, kontrastene og overgangene er gode, skarpe og behagelige. Vi får ikke den ekstra gløden, som fort kan vike unaturlig, men vi sitter med et balansert og behagelig godt bilde.

Matthet gir godt sortnivå

Matt overflate er en gjennomgående faktor for denne skjermen, som også bidrar til et veldig godt sortnivå. I likhet med hvittonene er det mulig å spore hint av blått når du leter, men i praksis er dette en faktor du ikke vil tenke over. Bakgrunnsbelysningen er også jevn over hele flaten, det er ingen steder der de dype fargetonene fremstår som lyse.

Mellom FS2332 som vi tester i dag og FS2331 som vi har testet tidligere er det særs få forskjeller. Vi har riktignok ikke begge her for å sammenligne samtidig, men at det er noen nevneverdige forskjeller på bildekvaliteten tviler vi på. Det eneste må være at dagens testkandidat har noe mer balansert belysning for hvittoner.

Selv om de to benytter forskjellig type panel, har begge like god innsynsvinkel. Den er veldig bred, og bildet holder seg intakt selv når du nesten ser på skjermen rett fra siden.

Bedre på spill

Det er først når du drar i gang et spill der alt går unna i høy hastighet at du kan finne enn forskjell. Selv om dagens testkandidat ikke har det beste etterslepet vi har sett opp igjennom tidene, er den fortsatt god nok for de fleste og den er bedre enn forgjengeren.

Med et oppgitt etterslep på 7 ms fra grå til grå er det spor å finne, men det er ikke mye. En god skjerm med en oppgitt responstid på 5 ms er det gjerne vanskelig å finne spor av etterslep, og FS2332 er ikke så langt fra det etterslepet vi vil kalle irrelevant i praksis.

Fors FS2332 har noe etterslep, vi kan finne det når vi leter, så de mest kravstore spillerne bør så se i retning en litt dyrere skjerm. For spillere flest vil vi imidlertid si at det så lite at det burde gå helt fint.

Eizo Foris FS2332

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen