TEST: Eizo Foris FS2331
Test

Eizo Foris FS2331

Konklusjon

Eizo imponerte uten tvil da de lanserte den første Foris-skjermen her til lands, en 24" vi ble svært fornøyd med. Når vi da mottok den bare litt mindre, men langt billigere, 23" i samme serie hadde vi forventninger. Foris FS2331 har virkelig en storebror å se opp til, men den er og forblir litt mindre.

23" vi i dag har sett på er bare en liten tomme mindre enn storebroren, men prisen er halvert. Det er foreløpig ikke mange nettbutikker her til lands som har skjermen på lager, men listeprisen er satt til rundt 3600 kroner. Foris-skjermer i mellom kan vi med en gang si at dette er et valg som gir deg mye for pengene, men Eizo har ikke bare seg selv å konkurrere med.

Bildekvaliteten vi opplever er uten tvil i toppsjiktet, den matte overflaten hjelper alene mye. Fargene i seg selv er sterke og markeres tydelig, noe som videre fører til sterke og klare overganger. Sortnivået liker vi spesielt godt, hjulpet av en jevn bakgrunnsbelysning. Selv om hvittonene også oppleves som meget gode, bemerker vi oss at den kan være litt ujevn når hele skjermen dekkes av en ren hvittone.

I forhold til spilling likte vi denne skjermen meget godt. Samspillet mellom farger, sortnivå og klarhet i bildet ga virkelig en god opplevelse. Samtidig bemerket vi oss VA-panelets svakhet, responstiden. Vi merker at skjermen har litt etterslep, men vi henger oss ikke så alt for mye opp i dette under bruk.

Skjermen kommer med flere gode tilkoblinger, én ekstra HDMI-kontakt alene er langt mer enn hva de fleste andre skjermer i denne størrelsen kan skilte med. Videre har skjermen et meget godt menysystem, støttet opp av en søt liten fjernkontroll. Skjermen står også meget solid på skrivepulten, men vi liker ikke at selve foten er så funksjonsløs. Den kan ikke gjøre stort mer enn å tilte skjermhodet. Når skjermen allerede er så kvalitetsspekket som den er, er det litt synd at den mangler høydejustering.

FS2331 har et par mangler som vi på ingen måte ønsker å legge skjul på. Hvittonene oppfører seg enkelte steder litt rart, vi savner høydejustering og VA-panelet gir litt etterslep. Med en pris på 3600-3800 kroner plasserer den seg i den øverste delen av mellomsjiktet. Vi vil anbefale den til så godt som alle bruksområder, for bildekvaliteten, tilkoblingsmulighetene og menysystemet alene gjør dette til et godt produkt i sin klasse. Men, er du en spiller som er spesielt opptatt at etterslep, bør du passe litt på.

Alternativ tekst mangler

+ Knakende god bildekvalitet
+ Godt sortnivå
+ Matt overflate
+ Godt med tilkoblinger
+ Funksjonelt menysystem

Alternativ tekst mangler

- Noe etterslep
- Mangler høydejustering
- Noe ujevn hvittone

Eizo Foris FS2331

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen