TEST: Eizo Flexscan SX3031W
Test

Eizo Flexscan SX3031W

Bilde, film og spill

Spyder 3 Elite fra Datacolor er nå en av våre mange testbenker. Denne enheten optimaliserer skjermens farger, og lar deg i se før- og etterbilder med de nye og gamle innstillingene. Dette gjør at vi kan se hvor godt skjermen er kalibrert fra fabrikken, og da eventuelt hva som bør justeres. Dette gjør at bildet vi senere bedømmer, er det beste bildet som kan oppnås.

Vi har kjørt en Powerpoint presentasjon i full størrelse som består av mange gode testbilder. Vi har også sett den nyeste James Bond-filmen, Quantum og Solace, samt snowboardfilmen Double Decade. Dette gir oss muligheten til å teste et relevant fargespekter i mange former.

Skjermen er også testet i Half-Life 2, Call of Duty 4 og Guitar Hero III. I sistnevnte setter vi innstillingene til hyperspeed. I tillegg leker vi oss titt og ofte i flash-spillet Bubble Trouble. Disse fem spillene klarer som regel å lure frem etterslep og andre rariteter på testskjermen

Bilde

De individuelle fargene etter kalibrering:

  • Hvitt: Veldig klar og ren
  • Svart: Veldig fin, men et lite spor av bakgrunnsbelysning
  • Rødt: Super
  • Grønt: Super
  • Blått: Super

Under kalibreringsprosessen ble fargene faktisk justert ned litt. Helt siden vi begynte med kalibrering av skjermer har vi sjeldent sett at produsentens innstillinger må "jekkes ned", kun det motsatte. I dette tilfellet er det ikke snakk om store justeringen, men du vil merke dette spesielt på lysstyrken.

Samtlige av skjermens farger er noe av det nærmeste vi har sett "perfekt" på lenge, og vi tror at mye av dette skyldes panelvalget. Vi er spesielt overrasket over hvor klar og ren hvit er, uten spor av grå eller rosa.

S-PVA-paneler skal være spesielt gode på sortnivået, og her scorer Flexscan SX3031W høyt. Sortfargen er dyp og god, men i det høyre hjørnet øverst på skjermen skinner bakgrunnsbelysningen noe igjennom. Bakgrunnsbelysningen danner ikke en X slik som mange frykter, det er kun snakk om en liten arm av dette fenomenet.

Den samme paneltypen er også god på innsynsvinkel, og igjen henter Eizo poeng. Mange produsenter er litt ambisiøse med sine målinger av innsynsvinkel, men Eizos måling på 168 grader både vertikalt og horisontalt tror vi stemmer ganske godt.

Film

Etter noen timer med filmtitting, via titler slik som Casino Royale, Double Decade og Fritt Vilt sitter vi igjen med et meget godt inntrykk. Den rene hvit-fargen vi så tidligere gjenspeiler seg meget godt i store og åpne snølandskap. I den mørke introen hvor James Bond utfører sitt andre drap, skiller den dype sorttonen seg godt ut fra mange andre skjermer vi har sett på.

Spill

Kunsten å bedømme responstid ut i fra øyesyn er relativt vrien. Vi har derimot funnet ut at spillet Bouble Trouble er en genial tyster for lange responstider. Eizo lover 6 ms, og sammenlignet med andre skjermer underskrevne har sett på så må dette tallet stemme ganske godt. Om ikke annet så er responstiden lavere.

Under mørke scener i både Call of Duty og Half Life opplever vi sortnivået som meget tilfredsstillende. Mørket oppfattes ikke som for skinnende sort eller for lyst, men det er en meget balansert nivå som egner seg godt for spilling. De andre lyse fargene fremstår med like god balanse, totalt sett ser vi oss meget fornøyd med fargene vi opplever.

Elo 0700L

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen