Guide

Ein introduksjon til HTML

Generelt er det meste du ser på internett skrive i ein eller anna form for HTML. Det finns mange ulike standardar, eller versjonar, av HTML, og du er nødt til å velgje ein som du skal halde deg til. Me kjem i denne guiden til å halde oss til HTML 4.01 Transitional, som er blandt dei vanlegaste standardane i bruk på Internett i dag. Det er og ei vanleg feiltolking å tru at HTML er eit programmeringspråk, når det faktisk er eit formatteringsspråk.

HTML står for HyperText Markup Language, og er som namnet tilseier eit språk som fortell korleis tekst og bilete skal visast på ein dataskjerm. Språket er svært enkelt oppbygd, og om det i tillegg er strukturert skikkeleg,, kan kven som helst lese det utan forkunnskapar. Kven som helst kan og lære å skrive HTML.

Til dykk som kan HTML, og føler for å klage på at me ikkje følgjer W3C-standardane overalt i denne guiden; me har kutta enkelte ting med vilje, for å ta det igjen på slutten. Me er ikkje imot standardane, men me føler at det vil vere enklare å gje folk oversikt om dei slepp å bry seg med detaljar i byrjinga. Etterkvart som me kjem lengre ut i denne guiden, skal me fortelle meir om standardar og validering. Om du ikkje har arbeida med HTML før, så treng du ikkje bry deg noko om at du ikkje skjønte dette avsnittet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen