Egne grafikkort fra XGI

XGI Technology, eXtreme Graphics Innovation, ble startet i juni 2003 og har hovedkvarter i Taipei, Taiwan. Selskapet har fortsatt til gode å vise nevneverdig suksess med sine grafikkbrikker. Grunnen til dette er i all hovedsak at konkurrerende brikker fra ATI og Nvidia ganske enkelt er mye bedre, spesielt ytelsesmessig.

I skrivende stund har XGI forhandleravtaler med blant annet Abit, Chaintech og Triplex. Hos Digitimes skrives det nå at XGI i tillegg ønsker å selge grafikkortene direkte, uten å gå veien om partnere. Det sies at man ikke ønsker å komme i veien for forhandlerne, men strategien for hvordan man skal unngå dette er foreløpig ukjent. Samme nettsted sier at XGI har gjort klare fremskritt på det asiatiske markedet med tanke på grafikkbrikkesett.

Grunnen til at man selv ønsker å selge kortene direkte er kanskje at man ikke er fornøyd med salget og i tillegg kanskje kan presse prisene enda lenger ned?

Selskapet planlegger å lansere grafikkort med PCI Express i løpet av året. Det er fortsatt lite kjent rundt dette produktet, bortsett fra at det vil bli solgt under det allerede eksisterende merkenavnet "Volari".

 

(Kilder: Digitimes, X-bit labs, XGI)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen