Egne butikker for mobilprogram

Microsoft kommer trolig med
Microsoft kommer trolig med "Skymarket". Det vil nok ikke se ut som dette.
Android får sin egen programvarebutikk kalt Android Market.
Android får sin egen programvarebutikk kalt Android Market.

Mobilverden ser ut til å se til Apple for inspirasjon om dagen. Etter at selskapet introduserte sin App Store som lar deg handle spill og programmer til Iphone med noen få klikk, dukker det nå opp rykter om at Microsoft vil gjøre det samme.

Skymarket

Ifølge computerworld.com snakkes det nå om en Windows Mobile-butikk under navnet Skymarket. Spekulasjonene har sine røtter i en stillingsutlysning fra Microsoft, hvor de søker etter en "Skymarket senior product manager".

I stillingsutlysningen står det at det skal utvikles en markedsplass for Windows Mobile, som skal bli den foretrukne kanalen for programvareutviklere å distributere Windows Mobile-programmer.

Skymarket kan gå på lufta allerede til neste år, når Windows Mobile 7 etter planen skal slippes, skriver istartedsomething.com.

Android Market

Samtidig er det allerede kjent at Google kommer med en egen programvarebutikk til Android-telefonene, kalt Android Market. Android Market ble lansert forrige torsdag, og skal tilby mulighet til å søke opp og laste ned et vell av programmer, ikke ulikt Apples App Store.

Android-butikken vil blant annet gjøre det mulig for nedlasterne å gi programmene karaterer. Tilgangen til Android Market skal skje gjennom et eget innebygget program i Android-telefonene.

Market-programvaren skal først gjøres tilgjengelig i beta-utgave, og det vil til å begynne med kun være gratisprogrammer tilgjengelig. Når programmet slippes i endelig utgave får brukerne også mulighet til å kjøpe programmer.

Gammelt nytt?

Det skal for øvrig nevnes at programvarebutikk på mobilen ikke er noe nytt i seg selv. Nokia har lenge inkludert et program på sine S60-telefoner som lar brukerne kjøpe programmer. Programvareutvalget har imidlertid vært rimelig skralt til nå. Nokia tilbyr for øvrig også spilltjenesten N-gage, som lar deg prøve og kjøpe spill rett fra mobilen.

Les mer om N-gage »

(Kilder: computerworld.com, istartedsomething.com, androidauthority.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen