Eget mobildomene

Internett blir et stadig viktigere verktøy, også når det gjelder mobilbruk. Stadig flere velger mobiltelefonen som redskap for å finne frem i internettjungelen.

For at internettsurfing via mobilen skal bli litt enklere, har en rekke store navn som Microsoft, GSM Association, Vodafone og Nokia slått seg sammen og dannet MTLD.

MTLD står for Mobile Top Layer Domain. Gruppen har gjort en avtale med Icann, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, som gjør at vi neste år vi få et eget domene kun beregnet på mobile nettsider.

.mobi
Domenet skal hete .mobi. Styreleder i MTLD, Rick Fant, mener at et eget domene vil forenkle mobilsurfing for brukerne:

- Tanken er at når en tjeneste bærer domenenavnet .mobi, skal du vite at denne tjenesten er utformet for å fungere på håndholdte enheter.

Fant håper også at det skal bli lettere å finne frem til nettsteder, ved at brukeren skal slippe å taste inn hele nettadressen. De selskaper som velger å benytte seg av domenet må følge spesielle vilkår for å få beholde plassen.

Nettsidene må kunne lastes også for de med lav overføringshastighet, i tillegg til at brukerne må bli tydelig informert hvis innholdene på nettsidene er av seksuell art.

MTLD kommer til å kreve at selskapene følger en guide for hvordan nettsidene skal se ut. De som ikke følger guiden, vil ikke få lov til å benytte seg av domenet lenger.

Selskapene som er med i MTLD har førsteretten på å registrere domener.

Domenet koster 15 Euro per år, altså knappe 120 kroner, og skal komme i drift allerede i løpet av første halvdel av 2006.

(Kilde: International Data Group)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen