Egen logo for mobilt bredbånd

Kikker du ned på laptopen din, vil du kanskje se et klistremerke for at den har Windows Vista, et annet for at den har en prosessor fra Intel, og et tredje for at den har støtte for Bluetooth. Nå kommer også logoen som vil vise deg at maskinen har integrert mobilt bredbånd.
 
GSM Association har i samarbeid med 16 PC-produsenter, hardwarefabrikanter og operatører, utformet logoen og satt en standard for mobilt bredbåndskompatible produkter. Telenor sier at de er positive til initiativet.
 
For forbrukerne
Logoen symboliserer at PC-en du kjøper (eller annet relevant utstyr) har innebygde elementer som gjør det mulig å surfe via mobilt bredbånd, med hastigheter inntil 3,2 Mbit/s.
PC-er med en slik logo vil også ha mulighet til å nå hastigheter på 7 Mbit/s, og i tiden fremover vil logoen også gjelde LTE, ifølge Mobil.nu.
 
Organisasjonen GSM Association (GSMA) har vært initiativtaker for å få på plass merket, som offisielt blir kalt ”Mobile broadband service mark”, ifølge Pocket-Lint. Logoen vil bli å se rundt juletider, på bærbare PC-er med innebygdt mobilt bredbånd i alle de 91 landene i verden som i dag har et mobilt bredbåndstilbud, ifølge en pressemelding fra GSMA.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Telenor positive
Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor bekrefter at de har hørt om logoen, og mener at det er et positivt initiativ.
 
- Det er absolutt et behov for en slik logo. I dag bruker vi vårt eget Turbo 3G-symbol for å ”brande” Telenor Mobilt Bredbånd på PC-er med dette innebygget, men vi ser likevel nytten av at PC-leverandørene brander med en operatøruavhengig logo. Det er i dag vanskelig for kundene å orientere seg i jungelen av PC-er for å finne en PC som har mobilt bredbånd integrert. I så måte er logoen et stort fremskritt, sier Krokan til Mobilen.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen