Efficeon kommer neste uke

Lanseringen har drøyd ut i det uendelige, men nå ser det endelig ut som om Transmeta er klar med sin Efficeon-prosessorer. Det meldes fra The Inquirer at Efficeon vil bli lansert neste uke på Microprocessor Forum i San Jose. Selskapet beskriver Efficeon som en av de heteste lanseringene i årets prosessorindustri, noe som vil vise seg neste uke.

Efficeon har støtte for HyperTransport, DDR400 og kan brukes sammen med AGP 4X. Prosessoren vil neppe bli brukt i systemer til 3D-modellering, til dette er den alt for svak, men har sine store styrker i støysvake og strømgjerrige systemer. Den kan også være aktuell i enkelte 1U-servere.

En av de største nyhetene er "northbridge", som man har integrert direkte på prosessoren. Fordelen med dette er at man slipper å sende dataene gjennom en treg databuss.

Det er ikke kjent nøyaktig hvilke produsenter av bærbare PC-er som eventuelt kommer til å satse på Efficeon i sine systemer. Prosessoren vil definitivt få stor konkurranse av Intel-produkter og Transmeta må ihvertfall være mye flinkere til å markedsføre seg enn det de har vært tidligere.

 

(Kilder: The Inquirer)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen