Effektive spamfiltre

En fersk undersøkelse gjennomført av US Federal Trade Commission viser at serverbaserte spamfiltre er ganske effektive. Slike filtre kan blokkere opptil 95% av uønsket e-post. Undersøkelsen er riktignok basert kun på to leverandører av e-post, men den viser likevel tendenser.

Undersøkelsen var tredelt:

  • Hvordan samler spammere inn e-postadresser?
  • Hvor effektiv er et serverbasert spamfilter?
  • Hvor effektivt er det å bruke obfuskerte eller kamuflerte e-postadresser? Med obfuskert e-postadresse menes for eksempel "navn at online dot com" i stedet for navn@online.com.

Undersøkelsen ble gjennomført på den måten at 150 nye e-postadressser ble opprettet. 50 av disse ble opprettet hos en leverandør som ikke bruker serverbasert filter, 2 x 50 adresser ble opprettet hos to leverandører som bruker serverbasert filter. Adressene ble så publisert på ulike steder på Internett som vanlige nettsider, blogger, chattesider og nyhetsgrupper.

Konklusjonen etter fem uker var at spammere bruker for det meste vanlige nettsider for å samle inn e-postadresser, og at de bruker de andre stedene i mindre grad.

E-postadresser fra leverandører som ikke bruker serverbasert filter fikk 8 885 søppelmeldinger, mens adresser fra leverandører uten slike filtre fikk henholdsvis 1 208 og 422 søppelmeldinger.

Undersøkelsen viste også at det var svært effektivt å bruke en forfalsket eller en kamuflert e-postadresse.

Les detaljene i undersøkelsen på ftc.gov (PDF-fil).

Kilde: theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen