EFF kritiserer sikkerhetsbrikker

Electronic Foundier Foundation (EFF) er verdens største brukergruppe og forbrukerorganisasjon for IT-bransjen, og kommer i dag med et kraftig varsko for fremtidens "sikre" datamaskiner. Det legger datamaskiner åpne for misbruk, i følge organisasjonen som nå har publisert et posisjonspapir på TCI.

Trusted Computing Initiative er samlebegrepet for maskin- og programvarebaserte sikkerhetstiltak som ventes implementert i BIOS-er og med egne brikker på hovedkort allerede neste år. Windows Longhorn vil ha tenkologien innebygd, og vil kanskje ikke kunne kjøres på maskiner som ikke har denne egenskapen. TCI går også under mange andre navn, blant annet Palladium og TCPA. Les mer om TCI i vår kronikk.

Åpent for misbruk
Maskiner som har wintel-platformens maskinvarebaserte sikkerhets- og autentiseringbrikker på seg kan misbrukes av både hackere og seriøse bedrifter, sier EFF i posisjonspapiret.

For eksempel kan en internettside kreve attestering fra de som forsøker å lese den, og nekte tilgang til datamaskiner som kjører ikke-godkjent programvare. EFF sier at det er høy sannsynlighet for at dette vil skje, ettersom MSN allerede i en kort periode nektet tilgang til andre nettlesere enn IE. Dermed kan forbrukere bli nektet å bruke sitt eget valg av programvare.

Videre kan programvare tvinge forbrukere til å oppdatere OS og programvare mot sin vilje, og implementere tvungne DRM-løsninger basert på bestemt progravare.

Brukerkontroll
I følge EFF er det aller viktigst å sørge for at det er brukeren som har kontrollen over sin egen PC. For eksempel har Trusted Computing Initiative muligheten for å hindre modifikasjoner av datmaskiners innhold som kan være skadelig, men likefremt være gjort med vitende vilje av brukeren.

Allerede har verdens største produsent av BIOS-er, Phoenix Technologies, lansert en BIOS med DRM-støtte.

(Kilde: Slashot.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen