Eee blir produktfamilie

Eee PC-en får selskap
Eee PC-en får selskap

Asus Eee er en familie med ultraportable maskiner til en billig penge. Eee-konseptet har hittil hatt stor suksess, og Asus melder nå at de vil lansere en rekke andre produkter under Eee-paraplyen.

Som tidligere meldt, vil en desktop-versjon av Eee lanseres i år. Nå viser det seg at to desktop-versjoner vil bli lansert. Den ene, Eee E-DT, er en maskin som vil selges uten skjerm.

Maskinen vil basere seg på en Intel Celeron-prosessor, mens senere generasjoner vil benytte Intels Shelton'08-arkitektur og brikkesettet 945GC. E-DT vil lanseres i Asia i april eller mai, til en pris på mellom 1600 og 2400 kroner ($ 200-300).

Den andre desktop-maskinen har fått navnet Eee E-monitor. Maskinen er integrert i skjermen, på samme måte som Apple iMac og Dell XPS One. Skjermstørrelsen vil ligge på 19-21 tommer, og maskinen skal komme med innebygget TV-tuner.

E-monitor vil også basere seg på Shelton'09-arkitekturen. Maskinen er ventet lansert i Asia i september, til en pris på rundt 4000 kroner ($ 500).

Videre vil produktet E-TV også lanseres i september. Dette vil være en LCD-TV på 42 tommer og oppover, som skal få integrert den Linux-baserte PC-funksjonaliteten til Eee-maskinene. Prisen er oppgitt til å ikke være mer enn 1600 kroner ($ 200) over tilsvarende TV-apparater.

Ikke trykkfølsom skjerm

Asus har vært i samtaler med taiwansk industri om trykkfølsomme skjerm til Eee-maskinene, men nå meldes det at fremtidige generasjoner ikke vil få trykkfølsom skjerm. Årsaken skal være at markedsundersøkelser skal ha vist at dette ikke er viktig for forbrukerne, men denne nyheten kommer nok allikevel som en skuffelse for mange.

(Kilde: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen