Eee-skred fra Asus
Teknofil

Eee-skred fra Asus

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I anledning Cebit melder Asus at de nå lanserer en rekke nye produkter i Eee-serien, og det er ikke bare bærbare maskiner selskapet stiller med. Her finner du både trykkfølsomme desktoper og en rekke ekstrautstyr.

Se bilder av de nye produktene her.

Trykkskjerm i hjemmet
Blant annet lanserer Asus maskinen Eee Top PC ET1602, en trykkfølsom skjerm med innebygd maskin. Denne løsningen er perfekt for underholdning og kommunikasjon i hjemmet mener Asus selv. Maskinen er så og si lydløs og har både innebygd trådløst nettverk, webkamera og mikrofon. Den 15.6 tommer store skjermen kan enten henges på veggen og benyttes via det trykkfølsomme displayet, eller du kan sette den på et bord og ta i bruk det medfølgende tastaturet og musen.


Asus byr også på en syltynn bærbar med maskinen Eee 1008HA. Maskinen er litt over to centimeter på det tykkeste og veier såvidt over en kilo. Ifølge Asus selv er maskinen inspirert av designet på et sjøskjell.

Tastatur med maskin
Asus viser også nok en gang frem Eee-tastaturet som flere medier fikk med seg under årets Ces-messe. Tastaturet har integrert maskin og en egen liten skjerm der du normalt finner numpaden. Tastaturet kan via HDMI enkelt kobles til eksterne skjermer og gjøre disse til fungerende datamaskiner ifølge Asus.


Asus byr eller på en egen Eee-telefon, spesialdesignet for IP-telefoni via Skype eller andre tjenester. Telefonen har selvfølgelig både videokamera og egen skjerm for videosamtaler. I tillegg viser de på messen også frem sin gamingkontroll Eee-stick. Lik Nintendo Wiimote reagerer denne kontrollen på fysiske bevegelser, men denne gang for at du skal kunne leke deg på PC-skjermen.

Sammenligner laptop med Paris

Asus er selv også fornøyde med lanseringen av nye maskiner i sin U og UX-serie. Maskinene skal ifølge Asus selv ha et briljant design og den innebygde tastaturbelysningen skal kunne sammenlignes med lyset i Paris på sommerkveldene.


Om det stemmer gjenstår å se, men maskinene byr ellers på tokjernesprosessorer fra Intel, opp til 500GB lagringsplass og skjermkortet NVIDIA GeForce G105M, med andre ord et hakk råere enn selskapets nå så velkjente Eee-PC-er.

Se flere bilder av produktene og også Asus sin nye trykkfølsomme bærbar her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen