(Bilde: The Guardian)

Edward Snowden har fått innvilget asyl

Russland tar imot den amerikanske varsleren.

Etter å ha befunnet seg på Sjeremoetjevo-flyplassen i Russland i over én måned, har den amerikanske varsleren Edward Snowden endelig fått innvilget asyl.  

Den siste måneden har han søkt om asyl i en rekke land, blant annet Norge, og selv om Norge avslo søknaden har han fått asyl i flere andre land. Det har imidlertid vært problematisk å forlate flyplassen, men nå har Russland gitt ham ett års asyl.

Kan fornyes

Ifølge advokaten er det et midlertidig asyl som varer i ett år, som lar Snowden leve fritt i landet. Han kan også søke om å fornye asylet i flere ett-årsperioder etterpå, hvis han ønsker det. 

Ifølge advokaten har han allerede forlatt flyplassen i en taxi, men han ville ikke oppgi til Wall Street Journal hvor Snowden var på vei. 

Går mot USAs ønske

I måneden som har gått har mange spekulert i hvor Snowden ville få asyl. De amerikanske myndighetene har lagt mye press på Russland for å få Snowden utlevert, og lovte blant annet at de ikke ville torturere eller drepe han, skulle han bli utlevert til dem. 

Nå ser det ut som russerne ikke lot seg overbevise, og ga heller amerikaneren asyl i sitt eget land. Den russiske presidenten Vladimir Putin har tidligere stilt seg positiv til å gi Snowden asyl, selv om han kritiserte amerikaneren for å ha lekket den klassifiserte informasjonen.

Snowden er ettersøkt av amerikanske myndigheter for å ha varslet om massiv overvåking: 
Dette er mannen som avslørte NSAs overvåkingsskandele »

(Kilde: Wall Street Journal, BBC)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen